Om receptet
Ingredienser:
- 4 stora, mogna päron
- 1 flaska rött vin (cirka 750 ml)
- 200 g socker
- 1 vaniljstång, delad och urskrapad
- 1 kanelstång
- 2-3 hela kryddnejlikor
- Skal från 1 citron (undvik det vita, beska)
- Skal från 1 apelsin (undvik det vita, beska)
Instruktioner:
- Skala päronen, men låt stjälkarna sitta kvar. Skär en liten bit av botten så att de kan stå upprätt.
- Häll vinet i en stor kastrull och tillsätt socker, vaniljstång, kanelstång, kryddnejlikor, citronskal och apelsinskal.
- Värm blandningen över medelhög värme och rör om tills sockret har löst sig.
- Lägg försiktigt i päronen i kastrullen. Sänk värmen och låt päronen sjuda på låg värme i cirka 20-30 minuter, eller tills de är mjuka men inte faller isär. Vänd päronen då och då så att de blir jämnt färgade.
- Ta bort kastrullen från värmen och låt päronen svalna i vinet.
Mascarponekräm
Ingredienser:
- 250 g mascarpone
- 2 msk florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- Rivet skal från 1 citron
Instruktioner:
- Vispa ihop mascarpone, florsocker, vaniljsocker och citronskal tills du får en jämn och krämig blandning.
Servering:
- Ta upp päronen ur vinet och ställ dem på desserttallrikar.
- Klicka en generös sked av mascarponekrämen bredvid varje päron.
- Ringla lite av den reducerade vinsirapen från kastrullen över päronen och runt om på tallriken.
- Servera direkt och njut!
Den här desserten är både elegant och enkel att göra. Smaklig måltid!
Visited 1 times, 1 visit(s) today