Background Image
0 0
Vegetariska samomas med korianderchutney

Dela på dina sociala medier

Eller så kan du bara kopiera och dela denna länken!

Vegetariska samomas med korianderchutney

Smakrika och krispiga samosor. Det perfekta mellanmålet!

Kök:

    Om receptet

    Dela

    Ingredienser

    För deg

    • 2 dl vetemjöl
    • 2 msk vegetabilisk olja eller smält ghee
    • En nypa salt
    • Vatten (tillräckligt för att knåda en smidig deg, cirka 4-5 msk)

    För korianderchutneyn

    • 1 knippe färsk koriander (ca 2 dl packade blad)
    • 1/2 knippe färsk mynta (ca 1 dl packade blad)
    • 1-2 gröna chili (justera efter smak)
    • 1 liten lök, grovt hackad
    • 2 vitlöksklyftor
    • 1 tsk färsk ingefära, hackad
    • Saft av 1 lime
    • 1 tsk socker
    • Salt efter smak
    • 2-3 msk vatten (justera för önskad konsistens)

    För fyllning

    • 3 medelstora potatisar, kokta och tärnade
    • 1 dl gröna ärtor, kokta
    • 1 liten lök, finhackad
    • 2 vitlöksklyftor, finhackade
    • 1 tsk färsk ingefära, finhackad
    • 2 gröna chili, finhackade (kan justeras efter smak)
    • 1 tsk spiskumminfrön
    • 1 tsk korianderpulver
    • 1 tsk garam masala
    • 1 tsk chilipulver (kan justeras efter smak)
    • 1/2 tsk gurkmeja
    • 2 msk färsk koriander, finhackad
    • Salt efter smak
    • 2 msk vegetabilisk olja

    För fritering

    • Vegetabilisk olja

    Instruktioner för Samosas

    1. Förbered degen
      • Blanda vetemjöl, olja eller ghee och salt i en skål.
      • Tillsätt vatten lite i taget och knåda till en smidig deg.
      • Täck degen med en fuktig kökshandduk och låt vila i cirka 30 minuter.
    2. Förbered fyllningen
      • Värm oljan i en stekpanna på medelhög värme.
      • Tillsätt spiskumminfrön och låt dem fräsa tills de börjar spraka.
      • Tillsätt hackad lök, vitlök, ingefära och gröna chili. Stek tills löken blir gyllene brun.
      • Tillsätt korianderpulver, garam masala, chilipulver och gurkmeja. Fräs kryddorna i 1-2 minuter.
      • Tillsätt kokta potatisar och ärtor. Blanda väl och mosa potatisarna något.
      • Smaka av med salt och tillsätt hackad färsk koriander.
      • Låt fyllningen svalna.
    3. Forma samosorna
      • Dela degen i små bollar (ungefär lika stora som en valnöt).
      • Kavla ut varje boll till en tunn oval platta.
      • Dela varje oval på mitten för att få två halvmåneformade degbitar.
      • Pensla vatten längs den raka kanten av halvmånen och vik till en strutform, pressa ihop den raka kanten.
      • Fyll struten med potatisfyllningen och nyp ihop den öppna kanten för att försegla samosan.
    4. Fritera samosorna
      • Värm oljan i en djup stekpanna eller fritös på medelhög värme.
      • Fritera samosorna i omgångar tills de är gyllenbruna och krispiga.
      • Låt dem rinna av på hushållspapper.

    Instruktioner för Grön Sås

    1. Förbered ingredienserna
      • Skölj koriander och mynta noggrant. Grovhacka dem.
      • Grovhacka löken och vitlöken.
    2. Mixa såsen
      • Lägg koriander, mynta, gröna chili, lök, vitlök, ingefära, limejuice, socker och salt i en mixer eller matberedare.
      • Tillsätt 2-3 msk vatten och mixa till en slät sås. Justera vattenmängden för att få önskad konsistens.
    3. Smaka av
      • Smaka av och justera salt och limejuice efter behov.
    4. Servering
      • Häll upp såsen i en skål och servera tillsammans med de varma samosorna.
    Visited 7 times, 1 visit(s) today

    Om Mauritzons Mat

    Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

    Recensioner

    Genomsnittligt omdöme:
    (5)
    Total Reviews: 1
    Om Mauritzons Mat

    föregående recept
    Chicken Korma
    nästa recept
    Sate Ayam – indonesisk Satay med jordnötssås
    föregående recept
    Chicken Korma
    nästa recept
    Sate Ayam – indonesisk Satay med jordnötssås
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here