Background Image
0 0
Vegetarisk Lasagne med Spenat och Ricotta

Dela på dina sociala medier

Eller så kan du bara kopiera och dela denna länken!

Vegetarisk Lasagne med Spenat och Ricotta

Den här lasagnen kombinerar spenat, ricotta och en krämig béchamelsås med lager av lasagneplattor för en läcker och mättande måltid.

Typ av recept:
  • Vegetariskt

Om receptet

Dela

Ingredienser

Spenat- och Ricottafyllning
  • 500 g färsk spenat (eller fryst, tinad och avrunnen)
  • 2 msk olivolja
  • 1 lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 250 g ricottaost
  • 1 ägg
  • 100 g riven parmesanost
  • Salt och peppar efter smak
  • En nypa riven muskotnöt
Béchamelsås
  • 75 g smör
  • 75 g vetemjöl
  • 7,5 dl mjölk
  • Salt och peppar efter smak
  • En nypa muskotnöt
Tomatsås
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk (400 g) krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • Salt och peppar efter smak
Montering
  • 350 g lasagneplattor (gärna färska)
  • 150 g riven mozzarellaost

Instruktioner

Förbered spenat- och ricottafyllningen
  1. Fräs spenaten: Värm olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt den hackade löken och fräs tills den är mjuk, ca 5 minuter.
  2. Tillsätt spenat och vitlök: Lägg till vitlöken och spenaten, och fräs tills spenaten har släppt all vätska och minskat i volym (om du använder fryst spenat, se till att den är väl avrunnen).
  3. Blanda fyllningen: Ta av från värmen och låt svalna något. I en stor skål, blanda spenatblandningen med ricottaost, ägg, riven parmesanost, salt, peppar och en nypa muskotnöt. Blanda väl och ställ åt sidan.
Gör béchamelsåsen
  1. Smält smöret: Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Tillsätt mjölet och vispa konstant i cirka 1–2 minuter tills det blir en slät pasta (roux).
  2. Tillsätt mjölk: Häll långsamt i mjölken under ständig vispning för att undvika klumpar. Fortsätt att koka och vispa tills såsen tjocknar, ca 5–7 minuter.
  3. Krydda: Tillsätt en nypa muskotnöt, salt och peppar. Ta bort från värmen.
Förbered tomatsåsen
  1. Gör tomatsåsen: Värm olivoljan i en kastrull på medelvärme. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, oregano, basilika, salt och peppar. Låt såsen sjuda i 10–15 minuter för att utveckla smakerna.
Montera lasagnen
  1. Förbered ugnen: Förvärm ugnen till 180°C.
  2. Lägg ihop lasagnen:
    • I en 30 cm ugnsform, börja med ett tunt lager béchamelsås på botten.
    • Lägg ett lager lasagneplattor ovanpå.
    • Sprid ett lager av spenat- och ricottafyllningen över pastan.
    • Täck med lite tomatsås och sedan ett tunt lager béchamelsås.
    • Fortsätt med ytterligare två lager på samma sätt: lasagneplattor, spenat- och ricottafyllning, tomatsås och béchamelsås.
    • Avsluta med ett lager lasagneplattor, resten av béchamelsåsen och toppa med riven mozzarellaost.
  3. Grädda: Täck formen med aluminiumfolie och grädda i ugnen i 30 minuter. Ta bort folien och grädda ytterligare 15–20 minuter tills osten är gyllenbrun och bubblig.
  4. Låt vila: Ta ut lasagnen från ugnen och låt den vila i 10 minuter innan servering, så att den sätter sig och blir lättare att skära.
Visited 9 times, 1 visit(s) today

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

Recensioner

Genomsnittligt omdöme:
(5)
Total Reviews: 1
Om Mauritzons Mat

föregående recept
Lasagne alla Bolognese
nästa recept
Foccaciabröd med fantasi
föregående recept
Lasagne alla Bolognese
nästa recept
Foccaciabröd med fantasi
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here