Background Image
  • Home
  • Ugnsbakad Kyckling med Medelhavssmaker
0 0
Ugnsbakad Kyckling med Medelhavssmaker

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ugnsbakad Kyckling med Medelhavssmaker

Directions

Share

  Passande musik till matlagningen

Spela listan i Spotify för Matlagningsmode 

Ingredienser:

  • 1 hel kyckling (ca 1,5-2 kg)
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 tsk torkad basilika
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 citron, skivad
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 dl körsbärstomater, halverade
  • Salt och peppar efter smak
  • 2 msk smör, rumsvarmt

Instruktioner:

  1. Förvärm ugnen till 190°C.
  2. Skölj kycklingen och torka den torr med hushållspapper.
  3. Blanda olivolja, oregano, timjan, basilika, vitlök, salt och peppar i en skål.
  4. Gnid in kycklingen med blandningen, både in- och utvändigt.
  5. Fyll kycklingen med citronskivor, oliver och körsbärstomater.
  6. Bind ihop benen med köksnöre.
  7. Placera kycklingen i en ugnsfast form och smeta smöret jämnt över skinnet.
  8. Rosta i ugnen i ca 1,5-2 timmar, eller tills innertemperaturen når 75°C och skinnet är gyllenbrunt och krispigt. Ös kycklingen med jämna mellanrum.
  9. Låt kycklingen vila i 10-15 minuter innan du skär upp den.

Dessa tre varianter erbjuder en härlig variation i smak och passar perfekt för olika tillfällen. Njut av din ugnsbakade kyckling!

Visited 19 times, 1 visit(s) today

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

previous
Chicken Tikka Masala
next
Vegetariska currypuffs
previous
Chicken Tikka Masala
next
Vegetariska currypuffs
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here