Om receptet
Ingredienser:
- 400 g färskpotatis eller små potatisar, skalade och tärnade
- 200 g gröna bönor, ansade och halverade
- 1 burk tonfisk i olja eller vatten, avrunnen (ca 200 g)
- 1,5 dl körsbärstomater eller 3-4 vanliga tomater, tärnade
- 2,5 dl färsk spenat
- 1 rödlök, finhackad
- 3 msk kapris (valfritt)
- 4 msk olivolja
- 2 msk vitvinsvinäger eller citronjuice
- 1 tesked rökt paprikapulver
- Salt och svartpeppar efter smak
Instruktioner
- Förbered potatisen
- Koka upp en stor kastrull med vatten och tillsätt en nypa salt. Lägg i de tärnade potatisarna och koka i cirka 10-15 minuter, eller tills de är mjuka men inte faller sönder. Häll av vattnet och låt potatisarna svalna något.
- Förbered de gröna bönorna
- Koka upp en liten kastrull med vatten och tillsätt en nypa salt. Lägg i de gröna bönorna och koka i 3-4 minuter tills de är knapriga men mjuka. Häll av vattnet och lägg bönorna i en skål med kallt vatten för att stoppa kokprocessen. Låt svalna och sila sedan av.
- Förbered salladen
- I en stor skål, kombinera de kokta och något avsvalnade potatisarna, de gröna bönorna, tonfisken, tärnade tomaterna, spenaten, och rödlöken. Om du använder kapris, tillsätt dem också.
- Gör dressingen
- I en liten skål, vispa ihop olivolja, vitvinsvinäger (eller citronjuice), och rökt paprikapulver. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Blanda salladen
- Häll dressingen över salladen och blanda försiktigt så att alla ingredienser blir jämnt täckta med dressingen.
- Servera
- Låt salladen stå i några minuter så att smakerna får blandas ordentligt. Servera salladen kall eller vid rumstemperatur.
Denna tonfisksallad är både fyllig och fräsch, med en härlig rökt smak från paprikapulvret som kompletterar de andra ingredienserna perfekt. Hoppas du tycker om den!
Visited 8 times, 1 visit(s) today