Background Image
  • Home
  • Tarte Tropézienne
0 0
Tarte Tropézienne

Dela på dina sociala medier

Eller så kan du bara kopiera och dela denna länken!

Tarte Tropézienne

Om receptet

Dela

Tarte Tropézienne är en fransk dessertkaka som består av en söt jästdeg fylld med en rik och krämig vaniljkräm. Här är ett klassiskt recept på Tarte Tropézienne:

Ingredienser

För degen:

  • 250 g vetemjöl
  • 30 g socker
  • 5 g salt
  • 10 g färsk jäst (eller 5 g torrjäst)
  • 3 ägg
  • 125 g mjukt smör
  • 2 msk mjölk
  • 1 ägg för pensling
  • Pärlsocker till dekoration

För vaniljkrämen:

  • 500 ml mjölk
  • 1 vaniljstång (eller 1 tsk vaniljextrakt)
  • 6 äggulor
  • 150 g socker
  • 50 g majsstärkelse
  • 200 g smör, rumstempererat

Instruktioner

Degen:

  1. Förberedelse av jäst: Om du använder färsk jäst, smula ner den i mjölken och låt stå i några minuter tills den lösts upp. Om du använder torrjäst, blanda den direkt med mjölet.
  2. Degblandning: Blanda mjöl, socker och salt i en skål. Tillsätt äggen, jästblandningen (eller torrjästen) och blanda till en deg.
  3. Tillsätt smör: Tillsätt det mjuka smöret lite i taget och knåda degen tills den är smidig och elastisk. Detta kan ta upp till 10 minuter.
  4. Jäsning: Lägg degen i en lätt oljad skål, täck med en kökshandduk och låt jäsa på en varm plats tills den har dubblerat i storlek, cirka 1-2 timmar.
  5. Formning: Knåda degen lätt och forma den till en rund kaka, cirka 2-3 cm tjock. Lägg den på en bakplåt täckt med bakplåtspapper.
  6. Andra jäsningen: Täck kakan och låt den jäsa ytterligare 30 minuter.
  7. Pensling och dekoration: Pensla kakan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  8. Grädda: Förvärm ugnen till 180°C och grädda kakan i 20-25 minuter tills den är gyllene och genomgräddad. Låt den svalna helt på ett galler.

Vaniljkrämen:

  1. Koka upp mjölk: Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp mjölken med vaniljstången och fröna (eller tillsätt vaniljextraktet om du använder det).
  2. Äggblandning: Vispa äggulor och socker tills blandningen är ljus och fluffig. Tillsätt majsstärkelsen och vispa tills det är väl blandat.
  3. Temperera äggulorna: Häll försiktigt den varma mjölken över äggblandningen medan du vispar konstant. Häll tillbaka blandningen i kastrullen.
  4. Koka krämen: Värm blandningen över medelhög värme och vispa konstant tills krämen tjocknar och börjar koka. Koka i ytterligare 1-2 minuter för att säkerställa att majsstärkelsen är genomkokt.
  5. Kyling och smör: Ta bort från värmen och låt krämen svalna något. Vispa sedan i smöret lite i taget tills krämen är slät och glänsande. Låt krämen svalna helt i kylskåpet.

Montering:

  1. Dela kakan: När kakan är helt sval, dela den horisontellt i två halvor.
  2. Fyllning: Bred vaniljkrämen jämnt över den nedre halvan av kakan och lägg sedan den övre halvan ovanpå.
  3. Servering: Låt tarten vila i kylskåpet i minst en timme innan servering för att sätta sig. Skär i bitar och njut!

Bon appétit!

Visited 10 times, 1 visit(s) today

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

Recensioner

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
föregående recept
Tarta de Santiago
Featured Image
nästa recept
Focaccia Genovese
föregående recept
Tarta de Santiago
Featured Image
nästa recept
Focaccia Genovese

Recensera

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here