Dela
Ingredienser
- 500 g gnocchi (färdigköpta eller hemlagade)
- 50 g smör
- 1 citron (zest och saft)
- 50 g mandelspån
- 2 msk olivolja
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- En näve färsk spenat (valfritt)
- Salt och peppar
- Färsk persilja eller basilika, finhackad, för garnering
Instruktioner
- Koka gnocchin enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av och låt dem rinna av ordentligt.
- Värm olivoljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt gnocchin och stek tills de är gyllene och krispiga på utsidan, cirka 5-7 minuter. Rör om då och då för att de inte ska fastna i pannan.
- Under tiden, rosta mandelspånen i en torr stekpanna på medelhög värme tills de är gyllene. Var noga med att röra ofta så att de inte bränns. Ta bort från värmen och ställ åt sidan.
- När gnocchin är stekt, lägg till smör och låt det smälta i pannan. Tillsätt den finhackade vitlöken och stek i ytterligare 1-2 minuter tills vitlöken är mjuk och doftande.
- Tillsätt citronsaft och zest till pannan. Rör om så att gnocchin täcks av citronsmöret. Smaka av med salt och peppar.
- Om du använder spenat, tillsätt den till pannan och rör om tills den vissnar.
- Ta bort pannan från värmen och blanda i de rostade mandelspånen.
- Servera gnocchin varm, garnerad med färsk persilja eller basilika.
Visited 5 times, 1 visit(s) today