Background Image
0 0

Som Tam – Thailändsk papayasallad

- ส้มตำไทย -

Passar perfekt till allt som har legat på grillen

Kök:

    Ingredienser

    • För salladen

    • För dressingen

    Om receptet

    Dela

    Som Tam (ส้มตำ) är en thailändsk papayasallad som är känd för sin fräscha, syrliga och kryddiga smak. Den är ofta serverad som en del av en thailändsk måltid och är älskad för sin kombination av smaker och texturer. Här är ett recept för att göra Som Tam för fyra personer.

     

    Visited 17 times, 1 visit(s) today

    Så här gör du

    1
    Utfört

    Ingredienser

    Läs hela här

    2
    Utfört

    Förbered grönsaker och frukt

    Riv papayan och moroten på ett grovt rivjärn. Lägg dem i en stor skål.

    Halvera körsbärstomaterna och skär de gröna bönorna i bitar.

    3
    Utfört

    Gör dressingen

    I en liten skål, blanda fiskås, limejuice, palm socker, råsocker och chilipulver. Rör om tills sockret har lösts upp och dressingen är väl blandad. Smaka av och justera socker och chili efter smak.

    4
    Utfört

    Mosa kryddorna

    I en mortel eller med hjälp av en stor kniv, mosa de krossade vitlöksklyftorna och röda chilifrukterna till en pasta.

    5
    Utfört

    Blanda salladen

    Tillsätt den mosade vitlöken och chilin samt de torkade räkorna (om du använder) till papayan och moroten. Rör om väl.

    Lägg till halverade körsbärstomater, gröna bönor och vårlök.

    Häll dressingen över salladen och blanda ordentligt så att alla ingredienser täcks.

    6
    Utfört

    Garnera och servera

    Tillsätt de rostade jordnötterna och rör om försiktigt.

    Garnera med färsk koriander om så önskas.

    Tips:

    För extra crunch: Toppa med några extra rostade jordnötter innan servering.

    Justera hettan: Om du inte gillar alltför stark mat, börja med färre chilifrukter och öka efter smak.

    Torkade räkor: De ger en djup smak till salladen, men du kan utesluta dem eller ersätta med färsk räka eller annan protein om du vill.

    Som Tam är en härlig blandning av fräschör, syra, sötma och hetta, och är perfekt som en förrätt eller som en del av en thailändsk middag. Hoppas du njuter av denna smakfulla sallad! 🥗🌶️

    Om Mauritzons Mat

    Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

    Recensioner

    Genomsnittligt omdöme:
    (5)
    Total Reviews: 1
    Om Mauritzons Mat

    föregående recept
    Knusperstangen – tyska pinnar av smördeg
    nästa recept
    Thailändsk röd currysoppa med nudlar & kyckling
    föregående recept
    Knusperstangen – tyska pinnar av smördeg
    nästa recept
    Thailändsk röd currysoppa med nudlar & kyckling
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here