Background Image
0 0
Snabba Vegetariska Piroger med Quorn & rödbetor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Snabba Vegetariska Piroger med Quorn & rödbetor

Directions

Share

Här är ett recept på snabba vegetariska piroger med Quorn och en läcker yoghurtdipp.

Ingredienser

För degen

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g smör, kallt och skuret i små bitar
  • 1,5 dl mjölk

För fyllningen

  • 200 g Quorn-färs
  • 1 liten lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 morot, riven
  • 1 dl krossade tomater
  • 100 g spenat, grovhackad
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • Salt och peppar
  • Olivolja för stekning

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 200°C.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en stor skål. Tillsätt smöret och arbeta in det i mjölblandningen tills den blir smulig.
  3. Tillsätt mjölken och blanda tills degen håller ihop. Låt den vila i kylskåpet medan du förbereder fyllningen.
  4. Värm lite olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt lök och vitlök och stek tills de är mjuka.
  5. Tillsätt Quorn-färsen och stek i några minuter. Tillsätt riven morot, krossade tomater, paprikapulver och oregano. Låt koka i några minuter.
  6. Tillsätt spenaten och låt den vissna. Smaka av med salt och peppar.
  7. Ta av från värmen och låt fyllningen svalna något.
  8. Kavla ut degen på en lätt mjölad yta och skär ut cirklar, ca 10 cm i diameter.
  9. Lägg en sked av fyllningen på varje degcirkel, vik över och tryck ihop kanterna med en gaffel.
  10. Lägg pirogerna på en bakplåt med bakplåtspapper och pensla med lite mjölk.
  11. Baka i ugnen i ca 15-20 minuter, eller tills de är gyllene och genomgräddade.

Yoghurtdipp

Ingredienser

  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • Salt och peppar
  • Färska örter som persilja eller dill, finhackade

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser i en skål.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Ställ i kylskåpet tills pirogerna är klara att serveras.

Servera de varma vegetariska pirogerna tillsammans med den fräscha yoghurtdippen.

Hoppas det smakar!

Visited 5 times, 1 visit(s) today

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

previous
Rökta räkor med saffransaioli
next
Stekt Gnocchi med Mandel och Citronsmör
previous
Rökta räkor med saffransaioli
next
Stekt Gnocchi med Mandel och Citronsmör
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here