Om receptet
Här är ett recept på snabba vegetariska piroger med Quorn och en läcker yoghurtdipp.
Ingredienser
För degen
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 100 g smör, kallt och skuret i små bitar
- 1,5 dl mjölk
För fyllningen
- 200 g Quorn-färs
- 1 liten lök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1 morot, riven
- 1 dl krossade tomater
- 100 g spenat, grovhackad
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk torkad oregano
- Salt och peppar
- Olivolja för stekning
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 200°C.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en stor skål. Tillsätt smöret och arbeta in det i mjölblandningen tills den blir smulig.
- Tillsätt mjölken och blanda tills degen håller ihop. Låt den vila i kylskåpet medan du förbereder fyllningen.
- Värm lite olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt lök och vitlök och stek tills de är mjuka.
- Tillsätt Quorn-färsen och stek i några minuter. Tillsätt riven morot, krossade tomater, paprikapulver och oregano. Låt koka i några minuter.
- Tillsätt spenaten och låt den vissna. Smaka av med salt och peppar.
- Ta av från värmen och låt fyllningen svalna något.
- Kavla ut degen på en lätt mjölad yta och skär ut cirklar, ca 10 cm i diameter.
- Lägg en sked av fyllningen på varje degcirkel, vik över och tryck ihop kanterna med en gaffel.
- Lägg pirogerna på en bakplåt med bakplåtspapper och pensla med lite mjölk.
- Baka i ugnen i ca 15-20 minuter, eller tills de är gyllene och genomgräddade.
Yoghurtdipp
Ingredienser
- 2 dl grekisk yoghurt
- 1 msk olivolja
- 1 msk citronsaft
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- Salt och peppar
- Färska örter som persilja eller dill, finhackade
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser i en skål.
- Smaka av med salt och peppar.
- Ställ i kylskåpet tills pirogerna är klara att serveras.
Servera de varma vegetariska pirogerna tillsammans med den fräscha yoghurtdippen.
Hoppas det smakar!
Visited 5 times, 1 visit(s) today