Om receptet
Här är ett recept på en skogssvampsomelett:
Skogssvampsomelett
Ingredienser:
- Omelett:
- 4 ägg
- 2 msk mjölk eller grädde
- Salt och peppar efter smak
- 2 msk smör eller olivolja
- Svampfyllning:
- 200 g blandad skogssvamp (kantareller, Karl-Johan, trattkantareller etc.), rensade och skivade
- 1 liten gul lök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 2 msk smör
- 1/4 kopp hackad färsk persilja
- Salt och peppar efter smak
- 1/4 kopp riven ost (valfritt)
Instruktioner:
- Förbered svampfyllningen:
- Smält smöret i en stekpanna på medelhög värme.
- Tillsätt den hackade löken och vitlöken. Stek tills löken är mjuk och genomskinlig.
- Lägg till den rensade och skivade svampen i pannan. Stek tills svampen släppt sin vätska och blivit gyllenbrun.
- Krydda med salt, peppar och rör ner den hackade persiljan. Om du använder ost, strö över riven ost och rör om tills den smälter. Ställ åt sidan och håll varmt.
- Förbered omeletten:
- I en skål, vispa ihop ägg, mjölk eller grädde, salt och peppar.
- Värm en stekpanna på medelhög värme och smält smöret eller värm olivoljan.
- Häll i äggblandningen och låt den sprida sig jämnt över pannan.
- När äggen börjar stelna, använd en spatel för att försiktigt lyfta kanterna så att den okokta äggblandningen kan rinna ner till botten av pannan.
- Fortsätt tills omeletten är nästan helt stel, men fortfarande lite lös på toppen.
- Montera omeletten:
- Lägg svampfyllningen på ena halvan av omeletten.
- Vik den andra halvan av omeletten över fyllningen.
- Låt omeletten ligga kvar i pannan i någon minut tills osten smält (om du använder ost) och omeletten är helt genomstekt.
- Servera:
- Skjut över omeletten på en tallrik och servera genast, gärna med en sallad eller rostat bröd.
Njut av din smakrika skogssvampsomelett!
Visited 5 times, 1 visit(s) today