Background Image
0 0
Skånsk Veggakaga

Dela på dina sociala medier

Eller så kan du bara kopiera och dela denna länken!

Skånsk Veggakaga

En vegetarisk version av skånsk äggakaka

Om receptet

Dela

Skånsk äggakaka är en klassisk svensk rätt som påminner om en tjockare omelett eller pannkaka. Här är ett recept på en vegetarisk version av skånsk äggakaka.

Ingredienser:

  • 6 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk smör (för stekning)
  • 200 g fejkon
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 msk smör (för stekning av bacon och lök)
  • Lingonsylt (till servering)
  • Färsk persilja, hackad (till garnering)

Instruktioner

  1. Förbered smeten
    • Vispa ihop ägg, vetemjöl, mjölk, salt och vitpeppar i en stor skål tills smeten är slät och utan klumpar. Låt smeten vila i ca 10 minuter.
  2. Stek quornbacon och lök
    • Hetta upp 2 msk smör i en stekpanna på medelhög värme.
    • Stek den skivade löken tills den är mjuk och genomskinlig.
    • Tillsätt quornbacon och stek tills den är knaprig. Ta upp och lägg åt sidan.
  3. Stek äggakakan
    • Hetta upp 1 msk smör i en stor stekpanna (gärna non-stick) på medelhög värme.
    • Häll i äggsmeten och låt den steka långsamt. När den börjar sätta sig i kanterna, rör försiktigt i den för att låta lös smet rinna ner till botten.
    • När äggakakan är nästan helt fast (det tar cirka 10-15 minuter), kan du vända den genom att försiktigt skjuta den på en tallrik och sedan vända tillbaka den i pannan, eller använda ett lock för att vända den. Stek ytterligare några minuter på andra sidan tills den är genomstekt och gyllene.
  4. Servera
    • Toppa äggakakan med den stekta löken och quornbacon.
    • Garnera med hackad persilja.
    • Servera med lingonsylt vid sidan.

Tips:

  • Om du vill ha mer smak, kan du tillsätta lite riven ost i smeten innan du steker äggakakan.

Denna skånska äggakaka är en härlig och mättande rätt som passar både till lunch och middag. Hoppas det smakar!

Visited 7 times, 1 visit(s) today

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

Recensioner

Genomsnittligt omdöme:
(5)
Total Reviews: 1
Om Mauritzons Mat

föregående recept
Högrevsgryta med hetta
nästa recept
Köttfärspiroger
föregående recept
Högrevsgryta med hetta
nästa recept
Köttfärspiroger
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here