Background Image
0 0

Shakshuka – ägg pocherade i en tomat & paprikasås

Denna maträtt som är populär i hela Nordafrika och Mellanöstern. Perfekt som frukost, brunch eller lättare middag. Om du vill kan du även lägga till fetaost eller oliver för extra smak.

Kök:

    Ingredienser

    Om receptet

    Dela

    Läs hela här

    Visited 21 times, 1 visit(s) today

    Så här gör du

    1
    Utfört

    Ingredienser

    Läs hela här

    2
    Utfört

    Mice en place

    Förbered alla ingredienser genom att hacka grönsakerna och mäta upp kryddorna.

    3
    Utfört

    Stek grönsakerna

    Värm olivolja i en stor stekpanna eller gjutjärnspanna på medelvärme. Tillsätt den hackade löken och fräs i ca 5 minuter tills den är mjuk och genomskinlig.

    4
    Utfört

    Tillsätt paprika och vitlök

    Lägg till strimlad röd och grön paprika samt den hackade vitlöken och chilipepparn. Stek i ytterligare 5–7 minuter tills paprikorna mjuknar

    5
    Utfört

    Krydda

    Strö över spiskummin, paprikapulver och cayennepeppar, och stek i 1 minut till för att frigöra smakerna.

    6
    Utfört

    Lägg till tomater

    Häll i krossade tomater och smaka av med salt och peppar. Låt sjuda på låg värme i 10–15 minuter tills såsen har tjocknat något.

    7
    Utfört

    Gör gropar för äggen

    Använd en sked för att göra små gropar i såsen och knäck ett ägg i varje grop. Täck pannan med ett lock och låt sjuda på låg värme i ca 5–7 minuter, eller tills äggen är pocherade till önskad konsistens.

    8
    Utfört

    Servering

    Ta av från värmen och strö över hackad persilja eller koriander innan servering.

    9
    Utfört

    Tips från kocken

    Servera shakshukan med nybakat bröd eller pitabröd för att doppa i den läckra såsen.

    Om Mauritzons Mat

    Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

    föregående recept
    Osso buco med gremolata
    nästa recept
    Casarecce med Valnötssås
    föregående recept
    Osso buco med gremolata
    nästa recept
    Casarecce med Valnötssås
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here