Ingredienser
-
300 gram arborioris
-
1 liter grönsaksbuljong
-
1 dl vitt vin
-
1 gul lök, finhackad
-
2 vitlöksklyftor, finhackade
-
1 knippe sparris (ca 200 g.)
-
50 gram smörLeave the skin on for better taste
-
1 dl riven parmesanost
-
100 gram rostade hasselnötter
-
2 msk olivolja
-
Salt & peppar efter smak
Om receptet
Så här gör du
1
Utfört
|
FörberedelserKoka upp grönsaksbuljongen och håll den varm. |
2
Utfört
|
RisottorisHetta upp olivoljan i en stor kastrull på medelhög värme. |
3
Utfört
|
SparrisNär det är cirka 5 minuter kvar av koktiden på risotton, tillsätt sparrisbitarna (men inte knopparna) i risotton. |
4
Utfört
|
Brynt smörUnder tiden risotton tillagas, bryn smöret i en liten kastrull på medelhög värme. Smält smöret och låt det koka tills det blir gyllenbrunt och doftar nötigt. Se till att inte bränna det. |
5
Utfört
|
Slutför risottonNär risotton är klar, rör i den rivna parmesanosten och det brynta smöret. |
6
Utfört
|
ServeringLägg upp risotton på tallrikar och toppa med de hackade, rostade hasselnötterna. |