Risotto med sparris, brynt smör & hasselnötter

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 gram arborioris
1 liter grönsaksbuljong
1 dl vitt vin
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 knippe sparris (ca 200 g.)
50 gram smör Leave the skin on for better taste
1 dl riven parmesanost
100 gram rostade hasselnötter
2 msk olivolja
Salt & peppar efter smak

Risotto med sparris, brynt smör & hasselnötter

Krämig risotto med en nötig smak från bränt smör och knapriga hasselnötter.

Features:
  • Vegetariskt

Ingredients

Directions

Share
Visited 210 times, 1 visit(s) today

Steps

1
Done

Förberedelser

Koka upp grönsaksbuljongen och håll den varm.
Skär sparrisen i bitar, spara knopparna för senare.

2
Done

Risottoris

Hetta upp olivoljan i en stor kastrull på medelhög värme.
Tillsätt finhackad lök och vitlök, fräs tills de är mjuka och genomskinliga.
Tillsätt riset och rör om i cirka 2 minuter tills riset är lätt rostat.
Häll i vitt vin och låt det koka in i riset.
Tillsätt en slev varm buljong i taget och rör om kontinuerligt tills vätskan absorberats innan du tillsätter nästa slev. Fortsätt tills riset är al dente och krämigt, detta tar cirka 18-20 minuter.

3
Done

Sparris

När det är cirka 5 minuter kvar av koktiden på risotton, tillsätt sparrisbitarna (men inte knopparna) i risotton.
Rör om och låt dem koka med tills de är mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd.

4
Done

Brynt smör

Under tiden risotton tillagas, bryn smöret i en liten kastrull på medelhög värme. Smält smöret och låt det koka tills det blir gyllenbrunt och doftar nötigt. Se till att inte bränna det.
När smöret är brynt, dra bort kastrullen från värmen.

5
Done

Slutför risotton

När risotton är klar, rör i den rivna parmesanosten och det brynta smöret.
Smaka av med salt och peppar.
Vänd försiktigt ner sparrisknopparna och låt dem värmas upp av risottons värme.

6
Done

Servering

Lägg upp risotton på tallrikar och toppa med de hackade, rostade hasselnötterna.
Servera genast och njut!

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

next
Moules marinières
next
Moules marinières

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here