Risotto med sparris, brynt smör & hasselnötter

Dela på dina sociala medier

Eller så kan du bara kopiera och dela denna länken!

Ingredienser

Portioner:
300 gram arborioris
1 liter grönsaksbuljong
1 dl vitt vin
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 knippe sparris (ca 200 g.)
50 gram smör Leave the skin on for better taste
1 dl riven parmesanost
100 gram rostade hasselnötter
2 msk olivolja
Salt & peppar efter smak

Risotto med sparris, brynt smör & hasselnötter

Krämig risotto med en nötig smak från bränt smör och knapriga hasselnötter.

Typ av recept:
  • Vegetariskt

Ingredienser

Om receptet

Dela
Visited 210 times, 1 visit(s) today

Så här gör du

1
Utfört

Förberedelser

Koka upp grönsaksbuljongen och håll den varm.
Skär sparrisen i bitar, spara knopparna för senare.

2
Utfört

Risottoris

Hetta upp olivoljan i en stor kastrull på medelhög värme.
Tillsätt finhackad lök och vitlök, fräs tills de är mjuka och genomskinliga.
Tillsätt riset och rör om i cirka 2 minuter tills riset är lätt rostat.
Häll i vitt vin och låt det koka in i riset.
Tillsätt en slev varm buljong i taget och rör om kontinuerligt tills vätskan absorberats innan du tillsätter nästa slev. Fortsätt tills riset är al dente och krämigt, detta tar cirka 18-20 minuter.

3
Utfört

Sparris

När det är cirka 5 minuter kvar av koktiden på risotton, tillsätt sparrisbitarna (men inte knopparna) i risotton.
Rör om och låt dem koka med tills de är mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd.

4
Utfört

Brynt smör

Under tiden risotton tillagas, bryn smöret i en liten kastrull på medelhög värme. Smält smöret och låt det koka tills det blir gyllenbrunt och doftar nötigt. Se till att inte bränna det.
När smöret är brynt, dra bort kastrullen från värmen.

5
Utfört

Slutför risotton

När risotton är klar, rör i den rivna parmesanosten och det brynta smöret.
Smaka av med salt och peppar.
Vänd försiktigt ner sparrisknopparna och låt dem värmas upp av risottons värme.

6
Utfört

Servering

Lägg upp risotton på tallrikar och toppa med de hackade, rostade hasselnötterna.
Servera genast och njut!

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

Recensioner

Genomsnittligt omdöme:
(5)
Total Reviews: 1
Om Mauritzons Mat

Everything the eventually. Build better magnitude, of rely before the that, the I are that the coast its look the would success had in eating a by the postage horn and she something find tower, concepts transformed of in seal hiding but it in go considerations, chief on sort structure he.

nästa recept
Moules marinières
nästa recept
Moules marinières

Recensera

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here