"Ett roligt recept att göra tillsammans med barnen i köket"
1
Utfört
|
Ingredienser |
2
Utfört
|
Förbered såsenVärm olivoljan i en stor kastrull över medelvärme. Tillsätt hackad lök och vitlök, och fräs tills de är mjuka och genomskinliga. Tillsätt tärnad paprika och koka i ytterligare 5-7 minuter tills de är mjuka. Tillsätt krossade tomater, basilika, timjan, salt och peppar. Låt såsen sjuda på låg värme i ca 20 minuter. Mixa såsen med en stavmixer eller i en vanlig mixer tills den är slät. Häll såsen i botten av en stor ugnsform (ca 30×20 cm). |
3
Utfört
|
Förbered grönsakernaSkiva aubergine, zucchini, gul zucchini, paprika och tomater i tunna, jämna skivor (ca 3 mm tjocka). Alternativt arrangera skivorna i cirkulära mönster ovanpå såsen i ugnsformen, så att de överlappar varandra lite. |
4
Utfört
|
Förbered örtoljanBlanda olivolja, hackad basilika, persilja, timjan, vitlök, salt och peppar i en liten skål. Pensla örtoljan över de skivade grönsakerna. |
5
Utfört
|
Tillaga ratatouillenFörvärm ugnen till 180°C. Täck formen med aluminiumfolie och baka i 40 minuter. Ta bort folien och baka ytterligare 20 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka och har fått lite färg. |
6
Utfört
|
ServeraLåt ratatouillen svalna något innan servering. Den kan serveras varm eller rumstempererad, som huvudrätt med crusty bröd eller som tillbehör till kött eller fisk. |