Ingredienser
-
300 g nötkött (malet)
-
150 g fläskfärs (malet)
-
100 g pancetta (tärnad)
-
1 morot (finhackad)
-
1 selleristjälk (finhackad)
-
1 liten lök (finhackad)
-
1 dl torrt vitt vin
-
400 g krossade tomater (eller passata)
-
1 msk tomatpuré
-
2 dl mjölk
-
2 dl köttbuljong
-
3 msk olivolja eller smör
-
Salt & peppar efter smak
-
1 lagerblad
Om receptet
Så här gör du
1
Utfört
|
Förberedelse av grönsakerna |
2
Utfört
|
Stekning av pancetta |
3
Utfört
|
Tillagning av soffritto |
4
Utfört
|
Tillagning av köttetTillsätt det malda nötköttet och fläskköttet i grytan. |
5
Utfört
|
Deglasering |
6
Utfört
|
Tillagning av såsenTillsätt tomatpuré och krossade tomater i grytan. Rör om väl. |
7
Utfört
|
AvslutningNär såsen har puttrat färdigt, tillsätt mjölken och rör om. Detta ger såsen en fin, krämig konsistens och balanserar syran från tomaterna. |
8
Utfört
|
Servering |