Background Image
  • Home
  • Pasta
  • Ragù alla Bolognese – l’originale
0 0
Ragù alla Bolognese – l’originale

Dela på dina sociala medier

Eller så kan du bara kopiera och dela denna länken!

Ragù alla Bolognese – l’originale

Ingredienser

Om receptet

Dela
Visited 68 times, 1 visit(s) today

Så här gör du

1
Utfört

Förberedelse av grönsakerna

Finhacka morot, selleri och lök.

2
Utfört

Stekning av pancetta

Värm olivolja eller smör i en stor gryta över medelvärme.
Tillsätt den tärnade pancettan och stek tills den blir knaprig och fettet har smält.

3
Utfört

Tillagning av soffritto

Lägg till de hackade grönsakerna (morot, selleri, lök) i grytan.
Fräs dem försiktigt på låg värme tills de mjuknar och blir genomskinliga, ca 10-15 minuter.

4
Utfört

Tillagning av köttet

Tillsätt det malda nötköttet och fläskköttet i grytan.
Bryn köttet på medelhög värme tills det är genomstekt och fått lite färg. Se till att smula sönder köttet så att det inte bildar stora klumpar.

5
Utfört

Deglasering

Häll i det vita vinet och låt det koka upp tills vinet nästan helt har avdunstat. Detta hjälper till att koncentrera smakerna.

6
Utfört

Tillagning av såsen

Tillsätt tomatpuré och krossade tomater i grytan. Rör om väl.
Häll i köttbuljongen och tillsätt lagerbladet (om du använder det).
Låt såsen koka upp, sänk sedan värmen och låt den småkoka mycket försiktigt i minst 2 timmar, gärna 3-4 timmar. Rör om då och då och tillsätt mer buljong om såsen verkar bli för tjock.

7
Utfört

Avslutning

När såsen har puttrat färdigt, tillsätt mjölken och rör om. Detta ger såsen en fin, krämig konsistens och balanserar syran från tomaterna.
Smaka av med salt och peppar.
Servering

8
Utfört

Servering

Servera din Ragu Bolognese med färsk pasta, gärna tagliatelle, och toppa med riven parmesanost. En sallad och ett glas rött vin kompletterar måltiden.

Buon appetito!

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

Recensioner

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Featured Image
föregående recept
Socca eller Farinata
nästa recept
Pesto på svenska ingredienser
Featured Image
föregående recept
Socca eller Farinata
nästa recept
Pesto på svenska ingredienser

Recensera

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here