Ingredients
-
Raggmunkar
-
1 kg fast potatis
-
2 st ägg
-
4 dl mjölk
-
2 dl vetemjöl
-
1 tsk salt
-
smör till stekning
-
Lingonsylt
-
5 dl lingon
-
2 dl socker
-
Fläsk
-
600 g rimmat skivat sidfläsk
Directions
Steps
1
Done
|
FörberedelserSkala potatisen och riv den grovt. |
2
Done
|
LingonsyltRör ihop lingonen med sockret. |
3
Done
|
RaggmunkssmetVispa ihop ägg, mjölk, vetemjöl och salt i en stor skål tills du får en jämn smet. |
4
Done
|
Stekning av raggmunkarHetta upp en stekpanna på medelhög värme och tillsätt en klick smör eller lite olja. |
5
Done
|
Stekning av fläskSkär det rimmade sidfläsket i skivor. |
6
Done
|
ServeringServera raggmunkarna varma med stekt fläsk och en klick lingonsylt vid sidan av. Tips För extra smak kan du tillsätta lite riven lök i raggmunkssmeten. Lycka till med din matlagning! |