Background Image
0 0
Penne med hemmagjord pesto

Dela på dina sociala medier

Eller så kan du bara kopiera och dela denna länken!

Penne med hemmagjord pesto

Det kan inte bli enklare än så här

Om receptet

Dela

Hemmagjord Pesto

Ingredienser

  • 2 dl färsk basilika (ungefär ett stort knippe)
  • 1/2 dl pinjenötter (eller valnötter/mandlar som alternativ)
  • 1/2 dl riven parmesanost
  • 1/2 dl olivolja (plus extra för att justera konsistensen)
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1/2 tesked salt
  • 1/4 tesked svartpeppar
  • 1-2 msk citronsaft (valfritt, för extra fräschör)

Instruktioner

  1. Rosta nötterna
    • Om du använder pinjenötter, rosta dem lätt i en torr panna över medelhög värme i 2-3 minuter tills de är gyllenbruna och doftar aromatiskt. Var noga med att röra om hela tiden så att de inte bränns. Låt svalna.
  2. Mortla ingredienserna
    • Mortla ingredienserna, kombinera basilika, rostade nötter, riven parmesanost, vitlök, salt och svartpeppar.
    • Mixa tills blandningen är grovt hackad.
  3. Tillsätt olivolja
    • Häll långsamt i olivoljan tills peston är slät och har önskad konsistens. Om peston är för tjock, tillsätt mer olivolja lite i taget tills den når rätt konsistens.
    • Smaka av och justera kryddningen med extra salt, peppar eller citronsaft om så önskas.
  4. Förvara peston
    • Om du inte använder peston direkt, förvara den i en lufttät burk. Häll ett tunt lager olivolja över ytan för att förhindra att den mörknar. Peston kan förvaras i kylskåp i upp till en vecka eller frysas i upp till 3 månader.

Penne med Pesto

Ingredienser

  • 300 g penne (eller annan pasta)
  • 1,5 dl hemgjord pesto
  • 1,5 dl riven parmesanost (till servering, valfritt)
  • Färsk basilika (till garnering, valfritt)

Instruktioner

  1. Koka pastan
    • Koka penne enligt förpackningens anvisningar i väl saltat vatten tills den är al dente. Spara en kopp av pastavattnet innan du häller av pastan.
  2. Blanda med pesto
    • Häll av pastan och lägg tillbaka den i kastrullen. Tillsätt den hemgjorda peston och blanda väl tills pastan är jämnt täckt. Om peston verkar för tjock, tillsätt lite av det sparade pastavattnet för att lösa upp den.
  3. Servera
    • Servera genast, toppad med riven parmesan och färsk basilika om så önskas.

Tips:

  • För extra smak kan du lägga till rostade grönsaker som paprika, zucchini eller tomater.
  • Tillsätt grillad kyckling, räkor eller bönor för att göra rätten mer mättande.

Det här receptet är enkelt att anpassa efter din smak och kan vara både en snabb vardagsmiddag och en elegant rätt för speciella tillfällen. Njut av din hemgjorda pesto med penne!

Visited 6 times, 1 visit(s) today

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

Recensioner

Genomsnittligt omdöme:
(5)
Total Reviews: 1
Om Mauritzons Mat

föregående recept
Bönor på toast
nästa recept
Brasilianska Brigadeiros
föregående recept
Bönor på toast
nästa recept
Brasilianska Brigadeiros
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here