Background Image
  • Home
  • Pansotti con Salsa di Noci
0 0
Pansotti con Salsa di Noci

Dela på dina sociala medier

Eller så kan du bara kopiera och dela denna länken!

Pansotti con Salsa di Noci

Om receptet

Dela

Här är ett recept på Pansotti con Salsa di Noci, en klassisk ligurisk rätt med fylld pasta serverad med en valnötssås.

Ingredienser

För pastadegen:

  • 300 g vetemjöl
  • 3 stora ägg
  • En nypa salt

För fyllningen:

  • 500 g blandade gröna blad (spenat, mangold, nässlor eller liknande)
  • 250 g ricottaost
  • 50 g riven parmesanost
  • 1 ägg
  • En nypa muskot
  • Salt och peppar efter smak

För valnötssåsen:

  • 200 g valnötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 50 g brödsmulor (blötlagda i mjölk)
  • 50 g riven parmesanost
  • 100 ml olivolja
  • 100 ml mjölk
  • Salt efter smak

Instruktioner

För pastadegen:

  1. Sikta mjölet på ett rent arbetsbord och gör en brunn i mitten.
  2. Knäck äggen i brunnen och tillsätt en nypa salt.
  3. Blanda äggen med mjölet gradvis tills en deg börjar formas.
  4. Knåda degen tills den är slät och elastisk, cirka 10 minuter.
  5. Täck degen med plastfolie och låt vila i 30 minuter.

För fyllningen:

  1. Koka de gröna bladen i saltat vatten tills de är mjuka. Häll av och låt svalna.
  2. Krama ur så mycket vätska som möjligt ur de gröna bladen och hacka dem fint.
  3. Blanda de hackade bladen med ricotta, parmesanost, ägg, muskot, salt och peppar i en skål. Blanda väl.

För pansottin:

  1. Kavla ut pastadegen tunt på ett mjölat arbetsbord.
  2. Skär degen i kvadrater om cirka 7×7 cm.
  3. Lägg en liten klick fyllning i mitten av varje kvadrat.
  4. Vik degen över fyllningen för att bilda en triangel och tryck kanterna för att försegla dem väl.
  5. Lägg de fyllda pansottin på ett mjölat bakplåtspapper och låt vila.

För valnötssåsen:

  1. Mixa valnötterna och vitlöken till en fin massa i en matberedare.
  2. Tillsätt de blötlagda brödsmulorna, parmesanost, olivolja och mjölk.
  3. Mixa tills såsen är slät och krämig. Smaka av med salt.

Tillagning och servering:

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
  2. Koka pansottin tills de är al dente, cirka 3-4 minuter.
  3. Värm valnötssåsen försiktigt i en stor stekpanna.
  4. Tillsätt de kokta pansottin direkt i såsen och blanda försiktigt för att täcka dem jämnt med sås.
  5. Servera genast, eventuellt med extra riven parmesanost ovanpå.

Buon appetito!

Visited 3 times, 1 visit(s) today

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

Recensioner

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Featured Image
föregående recept
Focaccia Genovese
nästa recept
Linssoppa med fattigmansbruschetta
Featured Image
föregående recept
Focaccia Genovese
nästa recept
Linssoppa med fattigmansbruschetta

Recensera

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here