Background Image
0 0
Pad Thai – Thailands nationalrätt

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Pad Thai – Thailands nationalrätt

"Pad Thai är mer än bara en en älskad internationell maträtt, utan också en symbol för Thailands kultur och historia"

Cuisine:

    Ingredients

    Directions

    Share

    Läs hela här

    Ingredienser:

    För såsen:

    • 3 msk fisksås
    • 2 msk tamarindpasta
    • 1-2 msk socker (justera efter smak)
    • 1 msk sojasås

    För Pad Thai:

    • 200 g risnudlar
    • 2 msk olja (vegetabilisk eller jordnötsolja)
    • 2 vitlöksklyftor, hackade
    • 200 g kycklingfilé, skuren i bitar
    • 150 g räkor, skalade och rengjorda
    • 2 ägg
    • 100 g böngroddar
    • 2 salladslökar, skivade
    • 50 g hackade jordnötter (eller cashewnötter som på bilden)
    • 1 lime, skuren i klyftor
    • Färsk koriander och chiliflakes (valfritt)

    Instruktioner:

    1. Förbered risnudlarna:
      • Blötlägg risnudlarna i varmt vatten enligt förpackningens anvisningar tills de är mjuka. Skölj och ställ åt sidan.
    2. Förbered såsen:
      • I en liten skål, blanda fisksås, tamarindpasta, socker och sojasås. Rör om tills sockret har lösts upp. Justera smakerna efter din smak.
    3. Tillaga Pad Thai:
      • Värm oljan i en stor stekpanna eller wok på medelhög värme.
      • Tillsätt hackad vitlök och fräs tills den är doftande.
      • Lägg i kycklingbitarna och stek tills de är nästan genomstekta.
      • Tillsätt räkorna och fortsätt steka tills de blir rosa och genomstekta.
      • Skjut kycklingen och räkorna åt sidan i pannan. Knäck äggen i den tomma sidan av pannan och rör om tills de är lätt scrambled.
    4. Kombinera allt:
      • Tillsätt de blötlagda risnudlarna till pannan och häll över såsen.
      • Rör om ordentligt så att allt blandas och såsen täcker nudlarna jämnt.
      • Lägg i böngroddarna och skivade salladslökar. Rör om igen.
    5. Servera:
      • Lägg upp Pad Thai på tallrikar och strö över hackade jordnötter eller cashewnötter.
      • Garnera med limeklyftor, färsk koriander och chiliflakes om du vill ha extra hetta.

    Servera direkt och njut av din hemlagade Pad Thai!

     

    4o

    Visited 5 times, 1 visit(s) today

    Om Mauritzons Mat

    Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

    Featured Image
    previous
    Bönchili med gratinerade chips
    next
    Göra dina egna KFC vingar hemma
    Featured Image
    previous
    Bönchili med gratinerade chips
    next
    Göra dina egna KFC vingar hemma

    Add Your Comment

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here