Dela
Här är ett enkelt och läckert recept på örtsmör som kan förhöja smaken på både kött, fisk, grönsaker och bröd:
Örtsmör
Ingredienser:
- 100 g osaltat smör, rumstempererat
- 2 msk färsk persilja, finhackad
- 1 msk färsk gräslök, finhackad
- 1 msk färsk dill, finhackad
- 1 tesked färsk timjan, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad eller pressad
- 1 tesked citronsaft
- Salt och svartpeppar efter smak
Instruktioner:
- Förbered örterna:
- Hacka persilja, gräslök, dill och timjan fint. Du kan anpassa mängden av varje ört efter din egen smak eller tillgång.
- Blanda smöret:
- I en skål, vispa det rumstempererade smöret med en gaffel eller elvisp tills det blir mjukt och krämigt.
- Tillsätt ingredienserna:
- Tillsätt de finhackade örterna, vitlök, citronsaft, salt och svartpeppar till smöret. Blanda väl tills alla ingredienser är jämnt fördelade i smöret.
- Forma smöret:
- Lägg smörblandningen på en bit plastfolie eller bakplåtspapper. Rulla smöret till en loggform och vrid ändarna på folien/papperet för att försegla. Du kan också forma smöret till en skål om du föredrar det.
- Kyl smöret:
- Lägg örtsmöret i kylskåpet i minst 1 timme för att det ska stelna och smakerna ska få tid att utvecklas.
- Servera:
- Skär örtsmöret i skivor och använd det på grillat kött, fisk, grönsaker eller bröd. Det kan också användas för att ge smak åt såser och andra rätter.
Örtsmör är mycket mångsidigt och kan anpassas med dina favoritörter och smaksättningar. Det är ett enkelt sätt att lyfta en måltid med färska och aromatiska smaker.
Visited 6 times, 1 visit(s) today