Om receptet
Ingredienser
- 400 g kycklingbröst eller kycklinglår, skurna i tunna skivor
- 200 g risnudlar (tunna eller breda, enligt smak)
- 2 msk röd currypasta
- 400 ml kokosmjölk
- 1 liter kycklingbuljong
- 2 msk fisksås
- 1 msk soja
- 1 tsk socker
- 1 röd paprika, skuren i tunna skivor
- 1 morot, skuren i tunna skivor
- 100 g sockerärtor, skurna på längden
- 2-3 kaffir limeblad, rullade och tunt skurna (valfritt)
- 1-2 stjälkar citrongräs, krossade och skurna i 5 cm bitar
- 2-3 cm färsk ingefära, skivad
- 3-4 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 msk vegetabilisk olja
- Färsk koriander och limeklyftor till servering
Instruktioner
- Förbered nudlarna
- Koka risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj med kallt vatten och ställ åt sidan.
- Fräs currypastan
- Värm oljan i en stor kastrull eller gryta på medelhög värme.
- Tillsätt röd currypasta och fräs i 1-2 minuter tills den börjar dofta aromatiskt.
- Tillsätt vitlök, ingefära och citrongräs
- Tillsätt hackad vitlök, skivad ingefära och citrongräsbitar i kastrullen. Fräs i ytterligare 1-2 minuter.
- Häll i kokosmjölk och buljong
- Häll i kokosmjölken och kycklingbuljongen. Rör om och låt koka upp.
- Krydda soppan
- Tillsätt fisksås, soja och socker. Rör om och låt sjuda i 5 minuter.
- Lägg i kyckling och grönsaker
- Tillsätt kycklingskivorna i soppan och låt koka tills kycklingen är genomkokt, cirka 5-7 minuter.
- Tillsätt paprika, morot, sockerärtor och kaffir limeblad (om du använder). Låt sjuda i ytterligare 3-4 minuter tills grönsakerna är mjuka men fortfarande krispiga.
- Servering
- Fördela de kokta risnudlarna i skålar.
- Häll den varma soppan över nudlarna.
- Garnera med färsk koriander och servera med limeklyftor.
Smaklig måltid!
Visited 4 times, 1 visit(s) today