Dela
Ingredienser:
- 1 stor gul lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 2 msk olivolja
- 4 dl grönsaksbuljong
- 1 burk (400 g) majs (eller 4 dl fryst majs)
- 2 medelstora potatisar, skalade och tärnade
- 2 dl grädde (kan vara växtbaserad grädde för ett veganskt alternativ)
- 1 tesked paprikapulver
- 1/2 tesked kummin (valfritt, för extra smak)
- Salt och svartpeppar efter smak
- Färsk persilja eller gräslök till garnering
Instruktioner:
- Förbered ingredienserna:
- Hacka lök och vitlök. Skala och tärna potatisarna.
- Fräs lök och vitlök:
- Hetta upp olivoljan i en stor kastrull över medelvärme. Tillsätt den hackade löken och vitlöken och fräs tills de är mjuka och genomskinliga, cirka 5 minuter.
- Koka potatis och majs:
- Tillsätt de tärnade potatisarna till kastrullen och rör om i några minuter. Häll i grönsaksbuljongen och låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i 10-15 minuter, eller tills potatisarna är mjuka.
- Tillsätt majs och kryddor:
- Lägg i majsen och paprikapulvret (och kummin om du använder det). Låt sjuda i ytterligare 5 minuter.
- Mixa soppan:
- Använd en stavmixer för att mixa soppan tills den är helt slät. Alternativt kan du överföra soppan i omgångar till en blender och mixa den där. Var försiktig så att du inte bränner dig.
- Tillsätt grädde:
- Rör ner grädden i den mixade soppan och värm upp tills soppan är genomvarm. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Servera:
- Häll upp soppan i skålar och garnera med färsk persilja eller gräslök om så önskas. Servera med ett gott bröd eller krutonger.
Hoppas du gillar den! 🌽🍲
Visited 8 times, 1 visit(s) today