Ingredienser
-
1 kopp röda linser
-
1 hackad lök
-
1 tomat
-
2 morötter, skivade
-
2 selleristjälkar, hackade
-
4 vitlöksklyftor, hackade
-
400 g krossade tomater
-
6 dl grönsaksbuljong
-
1 tsk kummin
-
1 tsk paprikapulver
-
Salt & peppar efter smak
-
Valfritt bröd att rosta
-
olivolja
Om receptet
Instruktioner
- Hetta upp olivolja i en stor kastrull. Fräs lök, morötter, selleri och vitlök tills de är mjuka.
- Tillsätt kummin och paprikapulver, och fräs ytterligare en minut.
- Häll i linser, krossade tomater och grönsaksbuljong. Koka upp.
- Sänk värmen och låt sjuda i 20-25 minuter, eller tills linserna är mjuka.
- Smaka av med salt och peppar.
- Rosta något valfria bröd.
- Ta en vitlök och gnid mot det rostade brödets ena sida. Gör sen likadant med tomaten. Ringla över olivolja och strö över lite salt.
Visited 48 times, 1 visit(s) today