Om receptet
Ingredienser
För lammkotletterna:
- 8 små lammkotletter (cirka 1 cm tjocka)
- 3 msk olivolja
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 msk färsk rosmarin, finhackad (eller 1 tsk torkad rosmarin)
- 1 msk färsk timjan, finhackad (eller 1 tsk torkad timjan)
- 1 msk färsk persilja, finhackad
- Rivet skal från 1 citron
- Saft från 1/2 citron
- 1 tsk paprikapulver
- Salt och peppar efter smak
För servering:
- Citronklyftor
- Färsk persilja, hackad för garnering
- Flingsalt
Instruktioner
- Förbered marinaden
- I en skål, blanda olivolja, hackad vitlök, rosmarin, timjan, persilja, citronskal, citronsaft, paprikapulver, salt och peppar.
- Marinera lammkotletterna
- Lägg lammkotletterna i en grund skål eller en plastpåse. Häll marinaden över kotletterna och se till att de täcks jämnt. Täck över eller förslut påsen och låt marinera i minst 30 minuter vid rumstemperatur. För bäst smak, marinera i kylskåpet i 2-4 timmar. Låt köttet nå rumstemperatur innan tillagning.
- Förvärm pannan
- Hetta upp en stor stekpanna eller grillpanna på medelhög till hög värme.
- Stek lammkotletterna
- Lägg i lammkotletterna i den heta pannan och stek i 2–3 minuter på varje sida, eller tills de är gyllenbruna och har nått önskad stekgrad. För medium rare, sikta på en innertemperatur på 57°C.
- Låt vila
- Ta av lammkotletterna från pannan och låt dem vila i ett par minuter. Detta hjälper köttsaften att fördelas jämnt.
- Servera:
- Lägg upp lammkotletterna på ett serveringsfat. Garnera med hackad persilja och flingsalt. Servera med citronklyftor vid sidan av.
Tips för servering
- Servera lammkotletterna tillsammans med andra tapas som marinerade oliver, manchego-ost, patatas bravas eller grillade grönsaker.
- En enkel aioli eller chimichurri kan serveras vid sidan av för att doppa kotletterna i.
Visited 3 times, 1 visit(s) today