Background Image
0 0
Lammfrikadeller i tomatsås

Dela på dina sociala medier

Eller så kan du bara kopiera och dela denna länken!

Lammfrikadeller i tomatsås

"Bästa frikadeller i stada"

Kök:

    Om receptet

    Dela

    Ingredienser

    Lammfrikadeller

    • 500 g lammfärs
    • 1 ägg
    • 0,5 dl ströbröd
    • 0,5 dl mjölk
    • 1 liten gul lök, finhackad
    • 2 vitlöksklyftor, finhackade
    • 1 citron (skal)
    • 1 msk färsk persilja, hackad
    • 1 msk färsk mynta, hackad (kan uteslutas eller ersättas med mer persilja)
    • Salt och peppar
    • Olivolja till stekning

    Tomatsås

    • 1 burk (400 g) krossade tomater
    • 1 liten gul lök, finhackad
    • 2 vitlöksklyftor, finhackade
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 dl vitt vin (kan ersättas med kycklingbuljong)
    • 1 tsk socker
    • 1 tsk torkad oregano
    • 1 tsk torkad basilika
    • Salt och peppar
    • Olivolja

    Instruktioner

    Förberedning av lammfrikadeller

    1. Förberedning
      • Riv citronen för att få citronskalet.
      • Blanda ströbrödet med mjölken i en liten skål och låt det svälla i några minuter.
    2. Blanda ingredienserna
      • I en stor skål, blanda lammfärsen med det uppblötta ströbrödet.
      • Tillsätt ägg, finhackad lök, vitlök, citronskal, persilja, mynta, salt och peppar.
      • Blanda allt väl tills ingredienserna är jämnt fördelade.
    3. Forma frikadeller
      • Forma små frikadeller av smeten, ungefär i valnötsstorlek.
    4. Stekning
      • Värm en stor stekpanna över medelhög värme och tillsätt olivolja.
      • Stek frikadellerna i omgångar tills de är gyllenbruna runtom, cirka 5 minuter. De behöver inte vara genomstekta eftersom de kommer att koka vidare i tomatsåsen.

    Förberedning av tomatsås

    1. Förberedning
      • Värm olivolja i en stor gryta eller djup stekpanna över medelhög värme.
      • Tillsätt den hackade löken och vitlöken och fräs tills de är mjuka och genomskinliga, cirka 5 minuter.
    2. Tillsätt övriga ingredienser
      • Rör i tomatpurén och låt den fräsa med i en minut.
      • Tillsätt de krossade tomaterna, vitt vin, socker, oregano, basilika, salt och peppar.
      • Låt såsen puttra på låg värme i cirka 10 minuter.

    Montering

    1. Tillsätt frikadellerna
      • Lägg försiktigt frikadellerna i tomatsåsen och låt dem sjuda på låg värme i cirka 20-25 minuter, eller tills frikadellerna är genomkokta och såsen har tjocknat något.
    2. Servering
      • Servera lammfrikadellerna i tomatsåsen med nykokt pasta, ris eller ett gott bröd. Toppa med extra färsk persilja om så önskas.
    Visited 7 times, 1 visit(s) today

    Om Mauritzons Mat

    Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

    föregående recept
    Gnocchi med Salsa Verde
    nästa recept
    Tacos med Tequilamarinerad Flankstek
    föregående recept
    Gnocchi med Salsa Verde
    nästa recept
    Tacos med Tequilamarinerad Flankstek
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here