Om receptet
Ingredienser:
- 400 g pasta (t.ex. penne eller fusilli)
- 400 g kycklingfilé, skuren i bitar
- 2 msk olivolja
- Salt och peppar, efter smak
- 1 tsk paprikapulver
- 1 röd paprika, skuren i strimlor
- 1 mogen mango, skalad och skuren i tärningar
- 1 gul lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 3 dl grädde
- 1 dl kycklingbuljong
- 1 tsk citronsaft
- 1 dl crème fraîche
- 1 dl riven parmesanost (valfritt)
- Färsk koriander eller persilja, hackad (till garnering)
Instruktioner
- Koka pastan
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen i en stor kastrull med lättsaltat vatten. Häll av och ställ åt sidan.
- Tillaga kycklingen
- Värm olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
- Krydda kycklingbitarna med salt, peppar och paprikapulver.
- Stek kycklingen i pannan tills den är gyllenbrun och genomstekt, cirka 6-8 minuter. Ta ut kycklingen och lägg den åt sidan.
- Fräs grönsaker och vitlök
- I samma stekpanna, tillsätt den hackade löken och stek tills den är mjuk och genomskinlig, cirka 3-4 minuter.
- Tillsätt vitlök och röd paprika, och fräs i ytterligare 2-3 minuter.
- Tillaga såsen
- Häll i grädde och kycklingbuljong i pannan, och låt koka upp.
- Sänk värmen och tillsätt crème fraîche och citronsaft. Rör om tills såsen är slät och krämig.
- Smaka av med mer salt och peppar om det behövs.
- Blanda ihop allt
- Tillsätt kycklingen tillbaka i pannan tillsammans med mangotärningarna.
- Låt allt sjuda i 2-3 minuter så att mango och kyckling värms igenom.
- Tillsätt den kokta pastan och rör om så att allt blandas väl.
- Om så önskas, tillsätt riven parmesanost och rör om tills den smälter.
- Servering
- Servera pastan varm, toppad med hackad färsk koriander eller persilja.
Tips:
- Använd en mogen mango för bästa smak. Om mangon är väldigt söt, kan du balansera smakerna med lite extra citronsaft.
- Du kan också använda kycklinglårfilé för extra smak och saftighet.
- För mer grönsaker, prova att tillsätta färsk spenat eller broccoli under tillagningen.
Visited 4 times, 1 visit(s) today