Background Image
  • Home
  • Krämig Pasta med Kyckling och Mango
0 0
Krämig Pasta med Kyckling och Mango

Dela på dina sociala medier

Eller så kan du bara kopiera och dela denna länken!

Krämig Pasta med Kyckling och Mango

Denna krämiga pasta med kyckling och mango är både smakrik och enkel att laga. Njut av den exotiska kombinationen av smaker!

Om receptet

Dela

Ingredienser:

  • 400 g pasta (t.ex. penne eller fusilli)
  • 400 g kycklingfilé, skuren i bitar
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar, efter smak
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 röd paprika, skuren i strimlor
  • 1 mogen mango, skalad och skuren i tärningar
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 dl grädde
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl riven parmesanost (valfritt)
  • Färsk koriander eller persilja, hackad (till garnering)

Instruktioner

  1. Koka pastan
    • Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen i en stor kastrull med lättsaltat vatten. Häll av och ställ åt sidan.
  2. Tillaga kycklingen
    • Värm olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
    • Krydda kycklingbitarna med salt, peppar och paprikapulver.
    • Stek kycklingen i pannan tills den är gyllenbrun och genomstekt, cirka 6-8 minuter. Ta ut kycklingen och lägg den åt sidan.
  3. Fräs grönsaker och vitlök
    • I samma stekpanna, tillsätt den hackade löken och stek tills den är mjuk och genomskinlig, cirka 3-4 minuter.
    • Tillsätt vitlök och röd paprika, och fräs i ytterligare 2-3 minuter.
  4. Tillaga såsen
    • Häll i grädde och kycklingbuljong i pannan, och låt koka upp.
    • Sänk värmen och tillsätt crème fraîche och citronsaft. Rör om tills såsen är slät och krämig.
    • Smaka av med mer salt och peppar om det behövs.
  5. Blanda ihop allt
    • Tillsätt kycklingen tillbaka i pannan tillsammans med mangotärningarna.
    • Låt allt sjuda i 2-3 minuter så att mango och kyckling värms igenom.
    • Tillsätt den kokta pastan och rör om så att allt blandas väl.
    • Om så önskas, tillsätt riven parmesanost och rör om tills den smälter.
  6. Servering
    • Servera pastan varm, toppad med hackad färsk koriander eller persilja.

Tips:

  • Använd en mogen mango för bästa smak. Om mangon är väldigt söt, kan du balansera smakerna med lite extra citronsaft.
  • Du kan också använda kycklinglårfilé för extra smak och saftighet.
  • För mer grönsaker, prova att tillsätta färsk spenat eller broccoli under tillagningen.
Visited 4 times, 1 visit(s) today

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

Recensioner

Genomsnittligt omdöme:
(5)
Total Reviews: 1
Om Mauritzons Mat

föregående recept
Pasta med Skink- och Broccolisås
nästa recept
Grekisk Spaghetti och Lammfärssås
föregående recept
Pasta med Skink- och Broccolisås
nästa recept
Grekisk Spaghetti och Lammfärssås
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here