Om receptet
Ingredienser:
- 500 g morötter, skalade och skurna i bitar
- 1 stor lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 bit färsk ingefära (ungefär 5 cm), skalad och finhackad
- 1 liter grönsaksbuljong
- 2 matskedar olivolja
- 1 tesked kummin
- Salt och svartpeppar efter smak
- 1 dl kokosmjölk (plus extra för servering)
- Färsk koriander eller persilja, för garnering
Tillagning:
- Förbered grönsakerna
- Värm olivoljan i en stor kastrull över medelvärme.
- Tillsätt lök, vitlök och ingefära och fräs tills löken blivit mjuk och genomskinlig, cirka 5 minuter.
- Koka soppbasen
- Tillsätt de hackade morötterna och kummin till kastrullen. Rör om och fräs ytterligare ett par minuter.
- Häll i grönsaksbuljongen och koka upp. Sänk sedan värmen och låt soppan småkoka tills morötterna är mjuka, ungefär 20 minuter.
- Mixa soppan
- Använd en stavmixer direkt i kastrullen för att mixa soppan slät. Alternativt kan du mixa soppan i omgångar i en blender. Var försiktig med den varma vätskan.
- Avsluta med kokosmjölk
- Rör ner kokosmjölken och värm upp soppan försiktigt. Justera smaken med salt och peppar.
- Servering
- Servera soppan het och toppa med en skvätt kokosmjölk och hackad koriander eller persilja.
Visited 4 times, 1 visit(s) today