Background Image
0 0
Korv stroganoff med ris

Dela på dina sociala medier

Eller så kan du bara kopiera och dela denna länken!

Korv stroganoff med ris

Om receptet

Dela

Självklart! Här är ett recept på en klassisk svensk korv stroganoff:

Ingredienser:

  • 400 g falukorv
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika (valfritt)
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk senap
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt och peppar efter smak
  • Smör eller olja för stekning

Till servering:

  • Kokt ris
  • Persilja (valfritt, för garnering)

Instruktioner:

  1. Förberedelser:
    • Skär falukorven i strimlor.
    • Hacka löken.
    • Om du använder paprika, skär den i små bitar.
  2. Stek korv och lök:
    • Värm upp en stekpanna på medelhög värme och tillsätt en klick smör eller lite olja.
    • Stek falukorven tills den får lite färg.
    • Lägg i den hackade löken och fortsätt steka tills löken är mjuk och genomskinlig.
    • Om du använder paprika, lägg i den och stek i några minuter tills den mjuknar.
  3. Tillsätt tomatpuré och kryddor:
    • Rör ner tomatpurén och stek i en minut för att få fram smakerna.
    • Tillsätt senap och paprikapulver. Blanda väl.
  4. Tillsätt grädde och mjölk:
    • Häll i grädden och mjölken. Rör om tills allt är väl blandat.
    • Låt koka upp och sänk sedan värmen. Låt sjuda i några minuter tills såsen tjocknar något.
  5. Smaka av:
    • Smaka av med salt och peppar. Justera kryddningen efter behov.
  6. Servera:
    • Servera korv stroganoffen med kokt ris.
    • Garnera eventuellt med hackad persilja.

Hoppas det smakar!

 

Visited 7 times, 1 visit(s) today

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

Recensioner

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
föregående recept
En kall vichyssoise
nästa recept
Arancini – italienska risbollar
föregående recept
En kall vichyssoise
nästa recept
Arancini – italienska risbollar
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here