Ingredienser
-
2-2,5 kg levande kräftor
-
2 liter vatten
-
5 matskedar cajunblandning
-
1 citron
-
1 gul lök
-
2 vitlöksklyftor
-
2 majskolvar, delade i 3
-
0,5 kg potatisar
-
3 färska lagerblad
-
Ett halvt knippe färsk dill
-
1 msk cayennepeppar
-
1 tsk salt
-
0,5 tsk svartpeppar
-
250 g. rökt korv
-
Cajunblandning
-
2 msk paprikapulver
-
1 msk salt
-
1 msk vitlökspulver
-
1 msk lökpulver
-
1 msk torkad oregano
-
1 msk torkad timjan
-
1 tsk svartpeppar
-
1 tsk vitpeppar
-
1 tsk cayennepeppar
-
1 tsk torkade chiliflakes
-
1 tsk socker
-
1 tsk senapspulver
Om receptet
Så här gör du
1
Utfört
|
Förbered kryddblandningBlanda alla ingredienser noggrant i en skål. |
2
Utfört
|
Rengör kräftornaLägg kräftorna i en stor behållare fylld med kallt vatten. Skölj dem noggrant för att få bort smuts och sand. Byt vatten flera gånger tills vattnet är klart. |
3
Utfört
|
Förbered kokvattnetI en stor gryta, fyll med vatten och tillsätt Cajun-kryddblandningen, citronsaft och citronhalvor, lökar, vitlök, lagerblad, cayennepeppar, salt och svartpeppar. Koka upp blandningen och låt sjuda i cirka 10 minuter för att utveckla smakerna. |
4
Utfört
|
Lägg till grönsaker och korvTillsätt potatisarna och koka i cirka 10-15 minuter, eller tills de är nästan mjuka. |
5
Utfört
|
Koka kräftornaTillsätt de rengjorda kräftorna till grytan och se till att de täcks av kryddvattnet. Koka kräftorna i cirka 5-7 minuter, eller tills de blir röda och är genomkokta. Rör om då och då för att säkerställa att alla kräftor kokas jämnt. |
6
Utfört
|
Låt kräftorna draStäng av värmen och låt kräftorna dra i kryddvattnet i ytterligare 20-30 minuter. Detta hjälper dem att absorbera smakerna ännu mer. |
7
Utfört
|
ServeringTa upp kräftorna, grönsakerna och korven med en hålslev och lägg på en stor serveringsbricka eller tidningspapper för en autentisk upplevelse. Servera kräftorna varma med smör och extra Cajun-krydda vid sidan om, om så önskas. Ett kallt glas öl eller lemonad passar utmärkt till denna rätt. |