Background Image
0 0
Kanelbullar

Dela på dina sociala medier

Eller så kan du bara kopiera och dela denna länken!

Kanelbullar

Njut av dina hembakade kanelbullar med ett glas mjölk eller en kopp kaffe!

Om receptet

Dela

Ingredienser

För degen

  • 25 g färsk jäst (eller 2 teskedar torrjäst)
  • 2,5 dl mjölk
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 0,5 dl strösocker
  • 1/2 tesked salt
  • 1/2 tesked mald kardemumma
  • Ca 7-8 dl vetemjöl (eller tills degen är smidig)

För fyllningen

  • 75 g smör, mjukt
  • 0,5 dl strösocker
  • 2-3 teskedar kanel

För pensling

  • 1 ägg, uppvispat
  • Pärlsocker (valfritt)

Instruktioner

  1. Förbered degen
    • Om du använder färsk jäst, smula jästen i en stor skål. Värm mjölken till fingervärme (ca 37°C) och häll lite av den över jästen. Rör om tills jästen löser sig.
    • Om du använder torrjäst, blanda den med mjölet istället och tillsätt den till den fingervarma mjölken.
    • Tillsätt resten av mjölken, smör, socker, salt och kardemumma. Blanda tills smöret är väl integrerat.
    • Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta degen tills den är smidig och inte klibbar. Degen ska vara lätt och elastisk.
    • Täck skålen med plastfolie eller en kökshandduk och låt degen jäsa på en varm plats i 45-60 minuter, eller tills den har dubblats i storlek.
  2. Förbered fyllningen
    • Blanda det mjuka smöret, strösockret och kanelen i en skål tills det är väl blandat.
  3. Forma bullarna
    • När degen har jäst färdigt, slå ner den och lägg den på ett mjölat bakbord. Kavla ut degen till en rektangel, ca 30×40 cm.
    • Bred kanelfyllningen jämnt över degen.
    • Rulla ihop degen från långsidan till en tät rulle. Skär rullen i 2-3 cm breda bitar och lägg dem på en plåt klädd med bakpapper.
    • Om du vill kan du forma bullarna till snäckor genom att snurra dem lite, eller göra dem till klassiska kanelbullar genom att trycka ned dem något.
  4. Låt bullarna jäsa
    • Täck bullarna med plastfolie eller en kökshandduk och låt dem jäsa i ytterligare 30 minuter.
  5. Pensla och grädda
    • Pensla bullarna med det uppvispade ägget och strö över pärlsocker om du vill.
    • Grädda bullarna i en förvärmd ugn på 225°C (450°F) i 8-12 minuter, eller tills de är gyllenbruna.
  6. Låt svalna
    • Ta ut bullarna ur ugnen och låt dem svalna på ett galler.

Tips:

  • För extra saftiga bullar kan du pensla dem med lite smält smör så snart de är ur ugnen och sedan låta dem svalna på ett galler.
  • Du kan också tillsätta ett par matskedar hackade nötter i fyllningen för en extra twist.
Visited 4 times, 1 visit(s) today

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

Recensioner

Genomsnittligt omdöme:
(5)
Total Reviews: 1
Om Mauritzons Mat

föregående recept
Krämig avokadosmoothie med spenat
nästa recept
Palak Paneer – indisk spenatgryta
föregående recept
Krämig avokadosmoothie med spenat
nästa recept
Palak Paneer – indisk spenatgryta
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here