Directions
Ingredienser
För tonfiskröran:
- 2 burkar tonfisk i olja (ca 160 g per burk), avrunna
- 1/4 kopp majonnäs
- 1 msk dijonsenap
- 1 liten rödlök, finhackad
- 2 msk kapris, hackade
- 1 tesked citronsaft
- 1 tesked färsk dill eller persilja, hackad
- Salt och svartpeppar, efter smak
För hamburgarna:
- 4 hamburgerbröd
- 4 blad romansallad eller annan sallad
- 4 skivor tomat
- 4 skivor gurka
- 1 rödlök, skivad
- 4 skivor ost (valfritt, t.ex. cheddar eller mozzarella)
- Ketchup och senap, till servering
Instruktioner
- Förbered tonfiskröran
- I en skål, kombinera tonfisk, majonnäs, dijonsenap, rödlök, kapris, citronsaft och hackad dill eller persilja.
- Blanda väl och smaka av med salt och svartpeppar. Om du vill ha en krämigare röra kan du tillsätta mer majonnäs.
- Förbered hamburgarna
- Rosta hamburgerbröden lätt i en brödrost eller på en stekpanna för att ge dem en krispig yta.
- Om du använder ost, lägg en skiva ost på varje brödbit och smält den under grillen eller i en ugn i några minuter tills osten är mjuk och lite bubblig.
- Montera hamburgarna
- Fördela tonfiskröran jämnt på botten av varje hamburgerbröd.
- Lägg ett salladsblad ovanpå tonfiskröran.
- Lägg på skivor av tomat, gurka och rödlök.
- Om du vill ha extra smak, kan du lägga till ketchup och senap på det övre brödet innan du sätter på det på hamburgaren.
- Servera
- Servera dina tonfiskburgare direkt med dina favorittillbehör, som pommes frites eller en fräsch grönsallad.
Tips
- Du kan variera tonfiskröran med andra ingredienser som hackad paprika, oliver eller lite färsk chili för extra smak.
- För en extra fräsch touch kan du lägga till några skivor avokado eller några droppar balsamvinäger på tonfiskröran innan du lägger på grönsakerna.
Visited 10 times, 1 visit(s) today