Dela
Ingredienser
För hamburgarna
- 500 g nötkött
- 1 ägg
- 1 lök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 1/2 tesked torkad timjan (valfritt)
- 1 msk olivolja
För toppingen
- 100 g burrata
- 1 dl ruccola
- 2-3 tomater, skivade
- 4 msk pesto (hemgjord eller köpt)
- 4 pitabröd
- Pistagenötter, hackade
Instruktioner
- Förbered köttfärsen
- Blanda det malda nötköttet med ägg, finhackad lök, vitlök, salt, svartpeppar och timjan i en stor skål. Blanda tills allt är väl integrerat men undvik att överarbeta blandningen.
- Forma burgarna
- Dela köttblandningen i fyra lika stora delar och forma till biffar. Gör en liten fördjupning i mitten av varje biff för att förhindra att de sväller upp för mycket under tillagningen.
- Grilla burgarna
- Hetta upp olivolja i en grillpanna eller på en grill till medelhög värme. Lägg i burgarna och grilla i cirka 4-5 minuter per sida, eller tills de når önskad tillagning (medium-rare rekommenderas).
- Förbered bröden
- Rosta hamburgerbröden lätt i en brödrost eller på grillen tills de är gyllenbruna.
- Montera burgarna
- Lägg en generös sked pesto på den nedre delen av varje bröd. Placera en hamburgarbiff ovanpå. Toppa med skivor av tomat och en handfull ruccola.
- Avsluta med burrata
- Dela burratan och lägg en del på varje burgare. Burratan kan vara lite rinnig, så det är bra att placera burgaren på en tallrik.
- Servera
- Sätt på det övre brödet och servera omedelbart. Du kan lägga till extra pesto på brödet eller burgaren om du vill.
Visited 4 times, 1 visit(s) today