Background Image
0 0

Indisk Sötpotatisgryta med Kikärtor och Chili

Typ av recept:
    Kök:

      Ingredienser

      • Tillbehör

      Om receptet

      Dela

      Visited 9 times, 1 visit(s) today

      Så här gör du

      1
      Utfört

      Ingredienser

      2 msk olivolja eller kokosolja
      1 stor gul lök, finhackad
      3 vitlöksklyftor, finhackade
      1 msk färsk ingefära, riven
      1–2 röda chili, finhackade (justera efter önskad styrka)
      1 tsk spiskummin
      1 tsk korianderpulver
      1 tsk gurkmeja
      1 tsk garam masala
      1 tsk chilipulver
      2 stora sötpotatisar, skalade och tärnade
      2 burkar (à 400 g) kokta kikärtor, avrunna och sköljda
      1 burk (400 g) krossade tomater
      4 dl kokosmjölk
      2 dl vatten eller grönsaksbuljong
      Salt och svartpeppar efter smak
      Färsk koriander, hackad (för garnering)
      Kokt basmatiris eller naanbröd, för servering

      2
      Utfört

      Fräs lök och kryddor

      Hetta upp oljan i en stor gryta på medelhög värme. Tillsätt den hackade löken och fräs tills den är mjuk och genomskinlig.

      Lägg till vitlök, ingefära och chili, och fräs i ytterligare 1–2 minuter tills det doftar gott.

      Tillsätt spiskummin, korianderpulver, gurkmeja, garam masala och chilipulver. Rör om väl och fräs i cirka 1 minut för att låta kryddorna blomma.

      3
      Utfört

      Tillsätt sötpotatis och kikärtor

      Lägg i de tärnade sötpotatisarna och kikärtorna. Rör om så att de täcks av kryddorna.

      4
      Utfört

      Tillsätt vätska och låt koka

      Häll i de krossade tomaterna, kokosmjölken och vatten (eller buljong). Rör om ordentligt och koka upp.

      Sänk värmen och låt grytan sjuda i 20–25 minuter, eller tills sötpotatisen är mjuk och genomkokt. Rör om då och då för att undvika att något bränner fast i botten.

      5
      Utfört

      Smaka av

      Smaka av grytan med salt och peppar, och justera kryddningen efter smak.

      6
      Utfört

      Servering

      Garnera grytan med färsk koriander och servera den varm tillsammans med kokt basmatiris eller naanbröd.

      Tips
      Du kan tillsätta andra grönsaker som spenat eller ärtor mot slutet av tillagningen för extra näring och färg.

      För en extra proteinkälla kan du lägga till tofu eller tempeh.

      Grytan håller sig bra i kylskåpet i upp till tre dagar och är utmärkt att frysa in för framtida måltider.

      Den här grytan är perfekt för att värma upp en kall dag och bjuder på en härlig blandning av smaker och aromer. Hoppas du tycker om den!

      Om Mauritzons Mat

      Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

      Recensioner

      Genomsnittligt omdöme:
      (5)
      Total Reviews: 1
      Om Mauritzons Mat

      föregående recept
      Salade Niçoise – den godaste tonfisksalladen
      nästa recept
      Portugisiska fiskkroketter med aioli
      föregående recept
      Salade Niçoise – den godaste tonfisksalladen
      nästa recept
      Portugisiska fiskkroketter med aioli
      Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here