Background Image
0 0
Helt vanlig morotskaka utan twist

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Kakan
3 st. stora ägg
2 dl strösocker
2 dl brun farin
3 dl rapsolja
4 dl finrivna morötter
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 tsk kanel
1 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen muskotnöt
1 tsk vaniljsocker
1 dl hackade valnötter (valfritt)
Glasyr
200 gram cream cheese
100 gram osaltat smör, rumstempererat
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft

Helt vanlig morotskaka utan twist

Denna morotskaka är saftig och smakrik med en underbar cream cheese-frosting som kompletterar perfekt. Perfekt för fika eller som en avslutning på en måltid!

Ingredients

  • Kakan

  • Glasyr

Directions

Share

Instruktioner:

  1. Förbered ugnen:
    • Förvärm ugnen till 175°C. Smörj och mjöla en rund bakform (ca 24 cm i diameter) eller klä den med bakplåtspapper.
  2. Vispa ägg och socker:
    • I en stor skål, vispa ägg, strösocker och brun farin tills blandningen är ljus och pösig.
  3. Tillsätt olja och morötter:
    • Tillsätt oljan i ägg- och sockerblandningen och vispa tills allt är väl blandat. Rör sedan ner de rivna morötterna.
  4. Blanda torra ingredienser:
    • I en separat skål, blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, kanel, ingefära, muskotnöt och vaniljsocker.
  5. Kombinera ingredienserna:
    • Tillsätt de torra ingredienserna till den våta blandningen och rör om tills allt är väl blandat. Om du använder hackade valnötter, vänd försiktigt ner dem i smeten.
  6. Grädda kakan:
    • Häll smeten i den förberedda formen och grädda i mitten av ugnen i 50-60 minuter, eller tills en tandpetare kommer ut ren när den sticks i mitten av kakan. Låt kakan svalna helt i formen på ett galler.
  7. Gör frostingen:
    • I en stor skål, vispa färskost och smör tills blandningen är mjuk och krämig. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och citronsaft och vispa tills frostingen är jämn och fluffig.
  8. Frost kakan:
    • När kakan har svalnat helt, ta ut den ur formen och placera den på ett serveringsfat. Bred cream cheese-frostingen jämnt över toppen och sidorna av kakan.
  9. Dekorera (valfritt):
    • Dekorera med valnötter, morotsskal eller kanel om du vill.
  10. Servera:
    • Skär kakan i bitar och servera. Förvara eventuella rester i kylskåpet.

 

Visited 369 times, 1 visit(s) today

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

previous
Örtsmör med dina favoriter
next
Fransk löksoppa
previous
Örtsmör med dina favoriter
next
Fransk löksoppa

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here