Background Image
0 0

Paneer Butter Masala

Kök:

    Ingredienser

    • För paneer

    • För såsen

    Om receptet

    Dela

    Butter Masala är en av de mest populära rätterna i det moderna indiska köket. Rätten har sitt ursprung i norra Indien under 1950-talet. Den sägs ha uppstått när restaurangkök hade överbliven tandoori-kyckling som de blandade med en krämig tomatsås kryddad med garam masala och andra indiska kryddor. Detta ledde till skapandet av Butter Chicken, en rätt som snabbt spred sig i popularitet både i Indien och internationellt.

    Visited 24 times, 1 visit(s) today

    Så här gör du

    1
    Utfört

    Ingredienser

    Läs hela här

    2
    Utfört

    Förbereda Paneer

    Värm smör eller olja i en stekpanna på medelvärme.

    Stek paneer-kuberna tills de är gyllene på alla sidor. Ta bort från pannan och lägg åt sidan.

    3
    Utfört

    Förbereda såsen

    Värm smör och olja i en stor kastrull på medelvärme.

    Tillsätt hackad lök och fräs tills den är gyllene och mjuk.

    Tillsätt ingefära-vitlökspasta och hackad grön chili (om du använder det). Fräs i ytterligare 2 minuter tills doften släpper.

    Tillsätt hackade tomater och koka tills de är mjuka och oljan börjar separera från blandningen.

    Tillsätt röd chili-pulver, garam masala, korianderpulver, gurkmeja och mald spiskummin. Blanda väl och låt kryddorna koka med tomat- och lökblandningen i några minuter.

    Tillsätt cashewpastan och rör om. Koka i ytterligare 5 minuter.

    Använd en stavmixer för att mixa såsen till en slät konsistens direkt i kastrullen, eller låt såsen svalna något och mixa den i en blender tills den är slät. Häll tillbaka såsen i kastrullen.
    Tillsätt grädde och rör om tills den är helt inblandad i såsen.

    Tillsätt torkade bockhornsklöverblad (kasuri methi) genom att smula dem mellan dina händer över såsen. Tillsätt salt efter smak och socker om så önskas. Låt såsen sjuda i ytterligare 5-10 minuter på låg värme.
    Tillsätt de stekta paneer-kuberna och rör om försiktigt så att de täcks av såsen. Låt koka i ytterligare 5 minuter tills paneer är genomvarm.

    Garnera med färsk koriander och servera din Paneer Butter Masala tillsammans med naanbröd och basmatiris. Njut av denna rika och krämiga rätt!

    Om Mauritzons Mat

    Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

    Recensioner

    Genomsnittligt omdöme:
    (5)
    Total Reviews: 1
    Om Mauritzons Mat

    föregående recept
    Tomatsoppa med mandelkross & toast
    nästa recept
    Curry på butternutpumpa
    föregående recept
    Tomatsoppa med mandelkross & toast
    nästa recept
    Curry på butternutpumpa
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here