Background Image
  • Home
  • Bröd
  • Långjäst grytbröd – världens enklaste bak
0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Långjäst grytbröd – världens enklaste bak

Directions

Share

Det här brödet jäser långsamt och bakas i en het gryta för en härligt krispig skorpa och ett luftigt inre. Perfekt att förbereda kvällen innan eller innan du går till jobbet!

Ingredienser:

  • 25 g jäst
  • 6 dl ljummet vatten
  • 2 tsk salt
  • 12–13 dl vetemjöl

Gör så här:

  1. Lös upp jästen i vattnet i en stor bunke.
  2. Tillsätt salt och mjöl, och arbeta ihop till en smidig deg.
  3. Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa i 8–10 timmar, exempelvis över natten.
  4. Placera två ugnssäkra grytor med lock i ugnen och värm till 250 grader.
  5. Stjälp upp degen på ett väl mjölat bakbord och dela den i två delar.
  6. Vik in kanterna på varje degbit så att de formas till lösa bollar.
  7. Ta ut de varma grytorna ur ugnen och ta av locken. Lägg försiktigt ner en degklump i varje gryta, skaka av överflödigt mjöl och vrid till lite för att få en fin struktur.
  8. Sätt på locken och grädda bröden i ugnen i 30 minuter.
  9. Ta av locken och grädda ytterligare 10 minuter så att bröden får en fin gyllenbrun yta.
  10. Låt svalna på ett galler utan bakduk för en riktigt krispig skorpa.

Njut av ditt nybakade grytbröd med smör, ost eller en god soppa!

Visited 8 times, 1 visit(s) today

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

previous
Carpaccio på lax
next
Kronärtskockor med citronsmör
previous
Carpaccio på lax
next
Kronärtskockor med citronsmör
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here