Dela
Här är ett spännande och välsmakande recept på gröna crêpes med mandel:
Ingredienser
För crêpes:
- 2 ägg
- 2,5 dl mjölk
- 1 dl vatten
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl färsk spenat (tvättad och hackad)
- 1 msk smält smör
- En nypa salt
För mandelfyllning:
- 100 g mandel (hela eller flagad)
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl strösocker
- 1 dl grädde
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 msk smör
Instruktioner
- Förbered crêpesmeten:
- Mixa spenaten med mjölken och vattnet i en mixer tills det är helt slätt och grönt.
- Vispa äggen i en stor skål. Tillsätt spenatblandningen och vispa ihop.
- Sikta ner vetemjölet och tillsätt saltet. Vispa tills smeten är slät.
- Tillsätt det smälta smöret och vispa igen.
- Låt smeten vila i kylskåp i minst 30 minuter.
- Tillaga crêpes:
- Hetta upp en crêpepanna eller en vanlig stekpanna på medelvärme och smörj lätt med smör.
- Häll i cirka 0,5 dl smet i pannan och vrid den så att smeten sprids jämnt över hela ytan.
- Stek crêpen i 1-2 minuter tills den börjar bli gyllene, vänd sedan och stek ytterligare 1 minut på andra sidan.
- Lägg de färdiga crêpes på en tallrik och täck med en handduk för att hålla dem varma. Upprepa tills all smet är använd.
- Förbered mandelfyllningen:
- Rosta mandeln lätt i en torr stekpanna tills de börjar få färg och doftar nötigt. Låt svalna och hacka dem grovt.
- Smält smöret i en kastrull på medelvärme.
- Tillsätt mandelmjöl, strösocker, grädde och vaniljsocker. Rör om tills blandningen tjocknar och blir jämn.
- Blanda i de hackade mandlarna.
- Montera crêpes:
- Lägg en crêpe på en tallrik. Skeda en generös mängd mandelfyllning i mitten.
- Vik crêpen i fjärdedelar eller rulla ihop den, beroende på hur du vill servera den.
- Upprepa med de resterande crêpes.
- Servering:
- Pudra över lite florsocker och servera med färska bär eller en klick grädde, om så önskas.
Njut av dina gröna crêpes med mandel!
Visited 2 times, 1 visit(s) today