Om receptet
Ingredienser
För biffspetten:
- 600 g biff (till exempel ryggbiff eller entrecôte), skuren i kuber (ca 2,5 cm)
- 1 röd paprika, skuren i bitar
- 1 grön paprika, skuren i bitar
- 1 stor lök, skuren i klyftor
För marinaden:
- 1 dl naturell yoghurt
- 2 msk vegetabilisk olja
- 2 msk citronsaft
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 msk färsk ingefära, riven
- 1 msk garam masala
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk malen koriander
- 1 tsk spiskummin
- 1/2 tsk chilipulver (justera efter smak)
- Salt och peppar efter smak
För servering:
- Färsk koriander, hackad
- Limeklyftor
- Raita eller yoghurtsås (valfritt)
Instruktioner
- Förbered marinaden
- I en stor skål, blanda yoghurt, olja, citronsaft, vitlök, ingefära, garam masala, gurkmeja, koriander, spiskummin, chilipulver, salt och peppar.
- Marinera köttet
- Lägg biffkuberna i marinaden och blanda väl så att köttet täcks jämnt. Täck skålen och låt marinera i kylskåpet i minst 1 timme, gärna över natten för bästa smak.
- Förbered grillen
- Förvärm grillen till medelhög värme.
- Trä på spett
- Trä biffbitar, paprika och lök på grillspett, varva ingredienserna. Om du använder träspett, blötlägg dem i vatten i minst 30 minuter innan för att undvika att de bränns på grillen.
- Grilla spetten
- Grilla spetten i 10–12 minuter, vänd dem då och då, tills biffen är tillagad till önskad stekgrad och grönsakerna är mjuka och lätt brända.
- Servera
- Lägg upp spetten på ett serveringsfat och strö över hackad koriander. Servera med limeklyftor och raita vid sidan av för extra smak.
Tips
- Om du föredrar mer hetta, lägg till mer chilipulver eller en finhackad grön chili i marinaden.
- Du kan också använda kyckling istället för biff för att variera rätten.
- Servera spetten med basmatiris eller naanbröd för en komplett måltid.
Visited 4 times, 1 visit(s) today