Om receptet
Ingredienser
- 500 gram lammfärs
- 1 lök, riven eller mycket finhackad
- 4 vitlöksklyftor, finhackade
- 1½ msk malen kummin
- 1½ msk färska mynta blad, finhackade
- 1½ msk färska bladpersilja, finhackade
- ½ msk krossade röda chiliflakes, valfritt
- 1 tsk fint havssalt
- ½ tsk nymalen svartpeppar
- Trä- eller metallspett
Instruktioner
- Förvärm grillen eller grillpannan på medelhög värme.
- I en stor skål, kombinera lammfärs, riven lök, vitlök, malen kummin, mynta, persilja, chiliflakes (om du använder), salt och peppar. Blanda väl tills alla ingredienser är jämnt fördelade.
- Dela färsblandningen i lika stora delar och forma varje del till avlånga köttfärsringar runt spetten. Tryck till ordentligt så att färsen sitter fast.
- Grilla koftorna i cirka 10-12 minuter, vänd dem då och då tills de är genomstekta och har en fin gyllenbrun färg.
Vitlöks- och Örtyoghurtsås
Ingredienser
- 150 g naturell yoghurt
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1 msk färska mynta blad, finhackade
- 1 msk färska bladpersilja, finhackade
Instruktioner
- I en liten skål, blanda yoghurt, vitlök, mynta och persilja.
- Smaka av med salt och peppar om det behövs.
- Låt såsen stå i kylskåpet i minst 30 minuter för att smakerna ska utvecklas.
Servering
Servera lammkoftorna varma tillsammans med vitlöks- och örtyoghurtsåsen. De kan serveras med pita- eller flatbröd, en fräsch sallad och kanske lite extra mynta och persilja som garnering.
Visited 3 times, 1 visit(s) today