Background Image
Moules marinières

Dela på dina sociala medier

Eller så kan du bara kopiera och dela denna länken!

Ingredienser

Portioner:
1 kg färska blåmusslor
2 msk olivolja
2 finhackade scharlottenlökar eller en liten gul lök
3 finhackade vitlöksklyftor
1 lagerblad
1 dl torrt vitt vin
1 dl grädde
1 bukett hackad persilja
efter smak Salt och peppar
(valfritt) Citronklyftor till servering
Färskt bröd

Moules marinières

Traditionellt serveras moules marinières med ett gott bröd eller pommes frites, vilket gör att man kan njuta av den läckra såsen till sista droppen

Typ av recept:
  • Recept med spellista

Ingredienser

Om receptet

Dela

Moules marinières är en elegant och smakfull fransk klassiker där blåmusslor kokas i en lätt men smakrik sås av vitt vin, grädde, schalottenlök och vitlök.

Läs hela här

  Passande musik till matlagningen

Visited 71 times, 1 visit(s) today

Så här gör du

1
Utfört

Ingredienser

Läs hela här

2
Utfört

Förbered musslorna

Skrubba musslorna noggrant under kallt vatten och dra bort eventuell skägg (trådar som sticker ut). Släng musslor som är öppna och inte stänger sig när du knackar på dem.

3
Utfört

Sautera grönsaker

Värm olivoljan i en stor kastrull eller gryta över medelhög värme. Tillsätt schalottenlök och vitlök och fräs tills de är mjuka och genomskinliga, cirka 3-4 minuter. (Obs! Bränn inte vitlöken)

4
Utfört

Deglazera pannan

Häll i det vita vinet och lagerbladet. Koka upp och låt koka i 1-2 minuter för att reducera vinet något och frigöra smakerna från botten av pannan.

5
Utfört

Tillsätt musslorna

Lägg i musslorna i pannan och rör om så att de täcks av vätskan. Täck med lock och låt koka i 5-7 minuter, eller tills musslorna har öppnat sig. Rör om ett par gånger under kokningen.

6
Utfört

Slutför såsen

Ta bort musslorna med en hålslev och lägg dem på ett serveringsfat. Tillsätt grädden till såsen i pannan och koka i några minuter tills såsen har tjocknat något. Smaka av med salt och svartpeppar. Ta bort lagerbladet.

7
Utfört

Servera

Häll den färdiga såsen över musslorna och strö över den hackade persiljan. Servera med citronklyftor och ett gott bröd för att suga upp den smakrika såsen.

Bon appétit!

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

Recensioner

Genomsnittligt omdöme:
(5)
Total Reviews: 1
Om Mauritzons Mat

föregående recept
Risotto med sparris, brynt smör & hasselnötter
nästa recept
Bouillabaisse – sydfransk fisksoppa
föregående recept
Risotto med sparris, brynt smör & hasselnötter
nästa recept
Bouillabaisse – sydfransk fisksoppa

Recensera

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here