Background Image
0 0
Gazpacho

Dela på dina sociala medier

Eller så kan du bara kopiera och dela denna länken!

Gazpacho

Den klassiska soppan från Andalusien

Idag uppskattas gazpacho inte bara i Spanien utan har omtolkats av hela världen. Men den traditionella versionen, gjord med mogna tomater, paprikor, gurkor, lök, vitlök, bröd, olivolja, vinäger och salt, är fortfarande den mest populära och representativa för denna rätt.

Ingredienser

Om receptet

Dela

Gazpacho är en kall soppa med ursprung i Andalusien, i södra Spanien. Denna rätt, som främst konsumeras under sommarmånaderna, har en lång historia som sträcker sig flera århundraden tillbaka.

 

 

Visited 32 times, 1 visit(s) today

Så här gör du

1
Utfört

Förbered grönsakerna

Skär tomaterna i grova bitar.
Skala och skär gurkan i grova bitar.
Kärna ur och skär paprikorna i grova bitar.
Skala och hacka löken grovt.
Skala vitlöksklyftorna.

2
Utfört

Blötlägg brödet

Lägg brödet i en skål och täck med lite vatten för att blötläggas.

3
Utfört

Mixning

Lägg alla grönsaker, blötlagt bröd, olivolja, rödvinsvinäger och en del av det kalla vattnet i en mixer.
Mixa tills soppan är helt slät. Om du föredrar en tunnare konsistens, tillsätt mer kallt vatten och mixa igen.

4
Utfört

Smaka av

Smaka av med salt och svartpeppar. Justera vinäger och olivolja om det behövs.

5
Utfört

Kylning

Ställ soppan i kylskåpet i minst 2 timmar före servering så att den blir riktigt kall.

6
Utfört

Servering

Servera soppan kall, gärna med lite färska örter och en skvätt olivolja på toppen.

Pröva gärna att experimentera med att tillsätta andra ingredienser som chili för extra hetta eller olika örter för extra smak.

Njut av din gazpacho!

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

Recensioner

Genomsnittligt omdöme:
(5)
Total Reviews: 1
Om Mauritzons Mat

föregående recept
Raggmunkar med fläsk
nästa recept
Focaccia – det mångsidiga brödet
föregående recept
Raggmunkar med fläsk
nästa recept
Focaccia – det mångsidiga brödet

Recensera

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here