Background Image
  • Home
  • Tapas
  • Gambas al ajillo – Räkor i Chili & Vitlök
0 0
Gambas al ajillo – Räkor i Chili & Vitlök

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Gambas al ajillo – Räkor i Chili & Vitlök

Den här rätten är perfekt för en tapaskväll eller som en del av en större spansk måltid.

Cuisine:

Directions

Share

“Gambas al ajillo” som är en välkänd spansk tapasrätt med räkor i vitlök och chili. Den är både lätt att tillaga och otroligt smakrik.

Ingredienser

  • 500 g skalade räkor (helst färska, men frysta går också bra efter att ha tinats och torkats av)
  • 5-6 vitlöksklyftor, tunnskivade
  • 1-2 torkade chilipeppar, krossade, eller 1/2 tsk chiliflakes beroende på önskad hetta
  • 1 dl olivolja
  • Salt efter smak
  • Färsk persilja, hackad (för garnering)
  • 1 citron, i klyftor (för servering)

Instruktioner

  1. Förbered räkorna
    • Om du använder frysta räkor, se till att de är helt upptinade och torka av dem väl med papper.
    • Om du använder färska räkor, rensa dem om det behövs.
  2. Tillaga räkorna
    • Värm olivoljan i en stor stekpanna eller en paellapanna på medelvärme.
    • Tillsätt vitlöksklyftorna och chilipepparn eller chiliflakes. Fräs under omrörning tills vitlöken börjar bli gyllene, men inte bränd.
    • Öka värmen till medelhög och lägg i räkorna. Stek dem snabbt i 2-3 minuter per sida, tills de blir rosa och helt genomkokta. Rör om försiktigt så att de blandas med oljan, vitlöken och chilin.
  3. Servera
    • Smaka av med salt. Sprid ut hackad persilja över räkorna.
    • Servera omedelbart direkt från pannan, gärna med citronklyftor och ett gott bröd för att doppa i oljan.
Visited 7 times, 1 visit(s) today

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

previous
Tortilla Española – Spansk potatis-omelett
next
Broccolisoppa
previous
Tortilla Española – Spansk potatis-omelett
next
Broccolisoppa
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here