Ingredienser
-
8 ägg
-
1 knippe sparris (ca 200 g.)
-
1 liten lök, finhackad
-
100 gram parmigiano eller pecorino
-
3 msk olivolja eller smör efter smak
-
Salt & peppar efter smak
-
färska örter för garnering
Om receptet
Frittatan är en maträtt som har sina rötter djupt förankrade i det italienska köket.
Förslag på passande musik till matlagningen
Så här gör du
1
Utfört
|
Ingredienser |
2
Utfört
|
Förbered sparrisenSkär av den träiga delen av sparrisen och släng den. Skär resten av sparrisen i ca 2-3 cm långa bitar. Sätt ugnen på 180 grader. |
3
Utfört
|
Förbered äggblandningenVispa äggen i en stor skål. Tillsätt riven parmesanost eller pecorinoost, salt och peppar efter smak och blanda väl. |
4
Utfört
|
Bryn sparris, lök och vitlökBryn smöret/oljan i en ugnssäker stekpanna på medelvärme. Bryn sparrisen med den gula löken i cirka 5 minuter. Tillsätt den hackade vitlöken och stek ytterligare en minut. |
5
Utfört
|
Tillaga frittatanHäll över äggblandningen i stekpannan och rör försiktigt för att fördela ingredienserna jämnt. |
6
Utfört
|
Grädda i ugnenFlytta stekpannan till ugnen och grädda i 10-15 minuter tills frittatan är puffig och gyllene, och mitten är helt fast. |
7
Utfört
|
ServeringTa ut frittatan från ugnen och låt den vila i några minuter. Strö över de hackade färska örterna. Skär i bitar och servera varm eller rumstempererad. Njut av din frittata med sparris som en lätt lunch eller middag, eller som en del av en brunchbuffé! |