Background Image
0 0
Fransk löksoppa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
6 st stora gula lökar
2 msk smör
1 msk olivolja
1 tsk socker
2 st. vitlöksklyftor, finhackade
1,5 liter nötkött eller veg buljong
2,5 dl vitt vin
1 lagerblad
2 kvistar färsk timjan
Salt & peppar efter smak
1 baguette
200 gram riven Gruyèreost eller Comtéost Ta den ost som finns hemma, det går lika bra med Prästost exempelvis

Fransk löksoppa

Löksoppan var populär redan i romarriket. Byt ut till en vegetarisk buljong om ni vill ha ett grönare alternativ.

Ingredients

Directions

Share

För lite mer inspiration kommer här….

 

Visited 379 times, 1 visit(s) today

Steps

1
Done

Förbered och karamellisera lökarna

Skala och skiva lökarna tunt.
Smält smöret och värm olivoljan i en stor kastrull på medelvärme.
Tillsätt lökarna och stek dem långsamt tills de blir gyllenbruna och karamelliserade, ca 30-40 minuter. Rör om då och då för att förhindra att de bränns.
Strö över sockret efter ca 10 minuter för att hjälpa karamelliseringen.

2
Done

Tillsätt vitlök

Tillsätt den finhackade vitlöken och stek i ytterligare 1-2 minuter.

3
Done

Deglaze och koka soppan

Häll i vinet och låt det koka upp. Skrapa botten av kastrullen för att få med alla smakrika bitar.
Tillsätt buljongen, lagerblad och timjan. Låt soppan sjuda på låg värme i ca 30 minuter.
Smaka av med salt och peppar.

4
Done

Förbered brödet

Medan soppan sjuder, skiva baguetten i tjocka skivor och rosta dem i ugnen tills de är gyllenbruna.

5
Done

Servering

Häll upp soppan i ugnssäkra skålar.
Lägg en skiva rostad baguette ovanpå varje skål och strö rikligt med riven ost över.
Sätt skålarna under grillen i ugnen tills osten är smält och bubblig, ca 3-5 minuter.

6
Done

Bon appétit!

Servera soppan het och njut av den här klassiska franska rätten!

7
Done

Video

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

previous
Helt vanlig morotskaka utan twist
next
En kall vichyssoise
previous
Helt vanlig morotskaka utan twist
next
En kall vichyssoise

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here