Ingredienser
-
6 st stora gula lökar
-
2 msk smör
-
1 msk olivolja
-
1 tsk socker
-
2 st. vitlöksklyftor, finhackade
-
1,5 liter nötkött eller veg buljong
-
2,5 dl vitt vin
-
1 lagerblad
-
2 kvistar färsk timjan
-
Salt & peppar efter smak
-
1 baguette
-
200 gram riven Gruyèreost eller ComtéostTa den ost som finns hemma, det går lika bra med Prästost exempelvis
Om receptet
Så här gör du
1
Utfört
|
Förbered och karamellisera lökarnaSkala och skiva lökarna tunt. |
2
Utfört
|
Tillsätt vitlökTillsätt den finhackade vitlöken och stek i ytterligare 1-2 minuter. |
3
Utfört
|
Deglaze och koka soppanHäll i vinet och låt det koka upp. Skrapa botten av kastrullen för att få med alla smakrika bitar. |
4
Utfört
|
Förbered brödetMedan soppan sjuder, skiva baguetten i tjocka skivor och rosta dem i ugnen tills de är gyllenbruna. |
5
Utfört
|
ServeringHäll upp soppan i ugnssäkra skålar. |
6
Utfört
|
Bon appétit!Servera soppan het och njut av den här klassiska franska rätten! |
7
Utfört
|
Video |