Background Image
0 0

Dela på dina sociala medier

Eller så kan du bara kopiera och dela denna länken!
Fläderpannacotta med Jordgubbar

Fläderpannacotta med Jordgubbar

7i67i6i6i67i

Om receptet

Dela

Här är ett recept på fläderpannacotta med jordgubbar:

Ingredienser

Pannacotta
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl flädersaft (outspädd)
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 gelatinblad
Jordgubbskompot
  • 250 g färska jordgubbar (eller frysta om det inte är säsong)
  • 2-3 msk strösocker (justera efter smak)
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  1. Förbered gelatinblad:
    1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten och låt dem ligga i ca 5 minuter tills de är mjuka.
  2. Pannacotta:
    1. Häll vispgrädde, flädersaft, strösocker och vaniljsocker i en kastrull.
    2. Värm blandningen på medelvärme tills den nästan kokar, rör om då och då så att sockret löser sig helt.
    3. Ta kastrullen från värmen.
    4. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i den varma gräddblandningen. Rör om tills gelatinet har smält helt och blandats väl.
    5. Häll upp blandningen i serveringsglas eller formar.
    6. Låt pannacottan svalna något innan du ställer in den i kylskåpet. Låt stå i kylskåpet i minst 4 timmar eller tills pannacottan har stelnat.
  3. Jordgubbskompot:
    1. Skär jordgubbarna i mindre bitar och lägg dem i en kastrull.
    2. Tillsätt strösocker, citronsaft och vaniljsocker.
    3. Värm på medelvärme tills jordgubbarna börjar släppa sin saft och mjuknar, rör om då och då.
    4. Låt kompoten sjuda i några minuter tills den har tjocknat något.
    5. Ta kastrullen från värmen och låt kompoten svalna helt.
  4. Servering:
    1. När pannacottan har stelnat, ta ut glasen/formarna ur kylskåpet.
    2. Skeda över den avsvalnade jordgubbskompoten på toppen av varje pannacotta.
    3. Garnera eventuellt med några färska jordgubbar och ett par myntablad för extra färg och smak.

Servera och njut av din fläderpannacotta med jordgubbar!

Visited 11 times, 1 visit(s) today

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

Recensioner

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
föregående recept
Baconinlindad Brysselkål
nästa recept
Crème Catalana
föregående recept
Baconinlindad Brysselkål
nästa recept
Crème Catalana

Recensera

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here