Background Image
0 0
Ficelle med camembertcreme

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ficelle med camembertcreme

En smal baguette med den klassiska franska krispiga skorpan och en luftig inre textur

Directions

Share

Ingredienser

  • 9 dl vetemjöl
  • 3,25 dl varmt vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 2 1/4 tsk torrjäst (eller 7 g)
  • 1 msk olivolja (valfritt, för extra smak och krispighet)

Instruktioner

  1. Aktivera jästen
    • I en liten skål, blanda det varma vattnet med socker och jäst. Rör om försiktigt och låt stå i cirka 5-10 minuter tills det blir skummigt. Detta visar att jästen är aktiv.
  2. Förbered degen
    • I en stor skål, blanda mjölet och saltet. Gör en grop i mitten och häll i jästblandningen och olivolja om du använder det.
    • Blanda ingredienserna med en träsked eller händerna tills en grov deg bildas.
    • Vänd ut degen på en lätt mjölad yta och knåda den i cirka 8-10 minuter tills den blir slät och elastisk. Om degen är klibbig, strö lite mer mjöl efter behov.
  3. Första jäsningen
    • Lägg degen i en lätt oljad skål och täck med en fuktig duk eller plastfolie. Låt den jäsa på en varm plats i cirka 1 till 1,5 timme, eller tills den har fördubblats i storlek.
  4. Forma ficelle
    • När degen har jäst, tryck försiktigt ner den och vänd ut den på en mjölad yta.
    • Dela degen i 4 lika stora delar. Rulla varje del till en lång, tunn limpa, cirka 30-35 cm lång. Ficelle ska vara ungefär hälften så tjock som en traditionell baguette.
  5. Andra jäsningen
    • Placera de formade ficelle på en bakplåt klädd med bakplåtspapper eller en mjölad linnehandduk (couche). Täck med en fuktig duk och låt dem jäsa i cirka 30-45 minuter tills de puffar upp något.
  6. Förvärm ugnen
    • Förvärm ugnen till 220°C. Placera en baksten eller en uppochnervänd bakplåt i ugnen för att värmas upp. Om du vill ha en krispigare skorpa kan du ställa en liten ugnssäker form med vatten på bottenhyllan i ugnen för att skapa ånga.
  7. Skåra och baka
    • Precis innan gräddning, använd en vass kniv eller lame för att göra 2-3 diagonala snitt på varje ficelle.
    • Flytta försiktigt över ficelle till den varma bakstenen eller bakplåten.
    • Grädda i cirka 15-20 minuter, eller tills de är gyllenbruna och låter ihåliga när man knackar på botten.
  8. Låt svalna och servera
    • Ta ut ficelle från ugnen och låt dem svalna på ett galler innan du skär dem.

Serveringsförslag

  • Servera med smör, marmelad eller ost.
  • Använd som bas för smörgåsar med kallskuret, färska grönsaker eller pâté.
  • Kombinera med soppor eller sallader för en lätt måltid.
Visited 7 times, 1 visit(s) today

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

previous
Pakora – indisk streetfood på grönsaker
next
Klassisk Sockerkaka
previous
Pakora – indisk streetfood på grönsaker
next
Klassisk Sockerkaka
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here