Background Image
  • Home
  • Socca eller Farinata
0 0
Socca eller Farinata

Dela på dina sociala medier

Eller så kan du bara kopiera och dela denna länken!

Socca eller Farinata

pannkakan med många namn

Om receptet

Dela

 

Socca (Farinata) Recept

Ingredienser:

  • 1 kopp kikärtsmjöl
  • 1 kopp vatten
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk rosmarin (valfritt)
  • Svartpeppar efter smak

Instruktioner:

  1. Förbered smeten:
    • I en skål, blanda kikärtsmjöl och salt.
    • Tillsätt vattnet långsamt medan du vispar för att undvika klumpar.
    • Tillsätt 2 matskedar olivolja och vispa tills smeten är slät.
    • Låt smeten vila i minst 30 minuter, eller upp till 2 timmar för att mjölet ska absorbera vattnet ordentligt.
  2. Förvärm ugnen:
    • Sätt ugnen på högsta möjliga temperatur (250°C eller högre om möjligt) och sätt en gjutjärnspanna eller en annan ugnssäker panna i ugnen för att värma upp.
  3. Baka socca:
    • När ugnen och pannan är riktigt heta, ta ut pannan försiktigt (var försiktig, den blir mycket varm).
    • Tillsätt den återstående matskeden olivolja i pannan och se till att den täcker botten jämnt.
    • Häll smeten i pannan och snurra den snabbt för att fördela smeten jämnt.
  4. Grädda:
    • Sätt tillbaka pannan i ugnen och grädda soccan i 8-12 minuter eller tills den är gyllenbrun och krispig runt kanterna.
    • Du kan sätta på grillfunktionen de sista 1-2 minuterna för att få en extra krispig yta om det behövs.
  5. Servera:
    • Ta ut pannan ur ugnen och låt soccan svalna något.
    • Strö över rosmarin och svartpeppar, skär i bitar och servera varm.

Socca är en utmärkt förrätt eller snacks och passar bra med en enkel grönsallad eller som tillbehör till andra rätter. Smaklig måltid!

Visited 8 times, 1 visit(s) today

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

Recensioner

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
föregående recept
Gör din egen Limoncello
nästa recept
Ragù alla Bolognese – l’originale
föregående recept
Gör din egen Limoncello
nästa recept
Ragù alla Bolognese – l’originale

Recensera

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here