Background Image
  • Home
  • Farfalle med rucolapesto
0 0
Farfalle med rucolapesto

Dela på dina sociala medier

Eller så kan du bara kopiera och dela denna länken!

Farfalle med rucolapesto

Om receptet

Dela

Självklart! Här är ett recept på Farfalle con Pesto di Rucola (Farfalle med rucolapesto):

Ingredienser:

För peston:

  • 100 g färsk rucola (ca 4 koppar)
  • 50 g parmesanost, riven (ca 1/2 kopp)
  • 50 g pinjenötter eller valnötter (ca 1/3 kopp)
  • 1-2 vitlöksklyftor, grovt hackade
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • 120 ml olivolja (ca 1/2 kopp)
  • Saft av 1/2 citron (valfritt, för extra friskhet)

För pastan:

  • 400 g farfalle
  • Salt till pastavattnet
  • 50 g körsbärstomater, halverade (valfritt)
  • 50 g parmesanost, riven, för servering (valfritt)

Instruktioner:

Förbered peston:

  1. Mixa ingredienserna:
    • Lägg rucola, parmesanost, pinjenötter (eller valnötter), vitlök, salt och peppar i en matberedare.
    • Mixa tills allt är finhackat och väl blandat.
  2. Tillsätt olivoljan:
    • Medan matberedaren är igång, tillsätt olivoljan i en tunn stråle tills peston är slät och krämig.
    • Smaka av med citronsaft om du använder det, och justera salt och peppar efter smak.

Tillaga pastan:

  1. Koka pastan:
    • Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten.
    • Tillsätt farfalle och koka enligt anvisningarna på förpackningen tills pastan är al dente.
    • Spara cirka 1 dl av pastavattnet och häll av resten.
  2. Blanda pasta och pesto:
    • Återför den avrunna pastan till kastrullen.
    • Tillsätt peston och rör om tills all pasta är jämnt täckt. Om peston verkar för tjock, tillsätt lite av det sparade pastavattnet tills du får önskad konsistens.

Servering:

  1. Servera direkt:
    • Lägg upp pastan på tallrikar och toppa med halverade körsbärstomater och riven parmesanost, om så önskas.
    • Servera omedelbart och njut!

Detta recept på Farfalle con Pesto di Rucola är både smakrikt och fräscht, och passar perfekt som en snabb och enkel middag. Smaklig måltid!

 

4o

Visited 7 times, 1 visit(s) today

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

Recensioner

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
föregående recept
Panzanella – en mättande sallad
nästa recept
Lax med grädde, citron och grönkål
föregående recept
Panzanella – en mättande sallad
nästa recept
Lax med grädde, citron och grönkål
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here