Directions
Ingredienser
För kakan
- 2 1/4 dl vetemjöl
- 2 1/4 dl socker
- 1 1/4 dl kakao av god kvalitet
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk bikarbonat
- 1/2 tsk salt
- 2 stora ägg
- 1 1/4 dl mjölk
- 1/2 dl vegetabilisk olja
- 2 tsk vaniljextrakt
- 1 1/4 dl kokande vatten
För chokladsåsen
- 1 1/2 dl grädde
- 1 dl mörk choklad, hackad
- 2 msk socker
- 1 msk smör
- 1 tsk vaniljextrakt
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 175°C. Smörj och mjöla en ringform.
- Blanda de torra ingredienserna (mjöl, socker, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt) i en stor skål.
- Tillsätt de våta ingredienserna (ägg, mjölk, olja och vaniljextrakt) utom det kokande vattnet. Blanda med en mixer tills smeten är jämn.
- Häll över det kokande vattnet långsamt till smeten. Blandningen blir ganska lös.
- Häll smeten i formen och grädda i 30-35 minuter eller tills en tandpetare som sticks in i mitten av kakan kommer ut ren.
- Låt kakan svalna i formen i 10 minuter, vänd sedan ut den på ett galler och låt den svalna helt.
För chokladsåsen
- Värm grädden i en liten kastrull tills den nästan kokar.
- Ta bort från värmen och tillsätt den hackade chokladen, sockret och smöret, rör om tills chokladen har smält och blandningen är slät.
- Rör in vaniljextraktet och låt såsen svalna något innan du häller den över den avsvalnade kakan.
Häll chokladsåsen över den svalnade kakan och servera.
Visited 5 times, 1 visit(s) today