Om receptet
Här är ett autentiskt recept på Chicken Korma, en populär och smakrik indisk kycklingrätt.
Ingredienser
- 600 g kycklingbröst eller kycklinglår, skurna i bitar
- 2 stora lökar, finhackade
- 3-4 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 cm färsk ingefära, finhackad
- 2 gröna chili, finhackade (kan justeras efter smak)
- 2 dl grekisk yoghurt eller tjock naturell yoghurt
- 1 dl grädde
- 50 g mandel eller cashewnötter, blötlagda och mixade till en pasta
- 2 msk ghee eller vegetabilisk olja
- 1 kanelstång
- 4 kardemummakapslar
- 4 kryddnejlikor
- 1 tsk malen koriander
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 tsk garam masala
- 1 tsk chilipulver (kan justeras efter smak)
- 1 tsk gurkmeja
- Salt efter smak
- Färsk koriander för garnering
Instruktioner
- Marinera kycklingen
- Blanda kycklingbitarna med yoghurt, hälften av den finhackade vitlöken och ingefäran samt en nypa salt. Låt marinera i minst 30 minuter, gärna över natten i kylskåp.
- Förbered basen
- Värm ghee eller olja i en stor gryta eller stekpanna på medelhög värme.
- Tillsätt kanelstång, kardemummakapslar och kryddnejlikor. Stek i 1-2 minuter tills kryddorna börjar dofta.
- Fräs lök och kryddor
- Tillsätt den hackade löken och fräs tills den blir gyllene brun.
- Tillsätt resten av den hackade vitlöken, ingefäran och de gröna chilin. Fräs i ytterligare 2-3 minuter.
- Tillsätt kryddorna
- Tillsätt malen koriander, spiskummin, garam masala, chilipulver och gurkmeja. Fräs kryddorna tillsammans med lökblandningen i 1-2 minuter.
- Tillsätt kycklingen
- Lägg i de marinerade kycklingbitarna och blanda väl så att kycklingen täcks av kryddblandningen.
- Koka på medelhög värme i cirka 10 minuter tills kycklingen är nästan genomstekt.
- Gör såsen
- Tillsätt mandel- eller cashewpastan och grädden i grytan. Blanda väl och låt koka i ytterligare 10 minuter tills kycklingen är helt genomstekt och såsen har tjocknat.
- Smaka av med salt.
- Servering
- Garnera med färsk koriander.
- Servera Chicken Korma med basmatiris, naanbröd eller chapati.
Visited 3 times, 1 visit(s) today