Background Image
0 0
Chicken Korma

Dela på dina sociala medier

Eller så kan du bara kopiera och dela denna länken!

Chicken Korma

En krämig och mild rätt, full av smak.

Kök:

    Om receptet

    Dela

    Här är ett autentiskt recept på Chicken Korma, en populär och smakrik indisk kycklingrätt.

    Ingredienser

    • 600 g kycklingbröst eller kycklinglår, skurna i bitar
    • 2 stora lökar, finhackade
    • 3-4 vitlöksklyftor, finhackade
    • 2 cm färsk ingefära, finhackad
    • 2 gröna chili, finhackade (kan justeras efter smak)
    • 2 dl grekisk yoghurt eller tjock naturell yoghurt
    • 1 dl grädde
    • 50 g mandel eller cashewnötter, blötlagda och mixade till en pasta
    • 2 msk ghee eller vegetabilisk olja
    • 1 kanelstång
    • 4 kardemummakapslar
    • 4 kryddnejlikor
    • 1 tsk malen koriander
    • 1 tsk malen spiskummin
    • 1 tsk garam masala
    • 1 tsk chilipulver (kan justeras efter smak)
    • 1 tsk gurkmeja
    • Salt efter smak
    • Färsk koriander för garnering

    Instruktioner

    1. Marinera kycklingen
      • Blanda kycklingbitarna med yoghurt, hälften av den finhackade vitlöken och ingefäran samt en nypa salt. Låt marinera i minst 30 minuter, gärna över natten i kylskåp.
    2. Förbered basen
      • Värm ghee eller olja i en stor gryta eller stekpanna på medelhög värme.
      • Tillsätt kanelstång, kardemummakapslar och kryddnejlikor. Stek i 1-2 minuter tills kryddorna börjar dofta.
    3. Fräs lök och kryddor
      • Tillsätt den hackade löken och fräs tills den blir gyllene brun.
      • Tillsätt resten av den hackade vitlöken, ingefäran och de gröna chilin. Fräs i ytterligare 2-3 minuter.
    4. Tillsätt kryddorna
      • Tillsätt malen koriander, spiskummin, garam masala, chilipulver och gurkmeja. Fräs kryddorna tillsammans med lökblandningen i 1-2 minuter.
    5. Tillsätt kycklingen
      • Lägg i de marinerade kycklingbitarna och blanda väl så att kycklingen täcks av kryddblandningen.
      • Koka på medelhög värme i cirka 10 minuter tills kycklingen är nästan genomstekt.
    6. Gör såsen
      • Tillsätt mandel- eller cashewpastan och grädden i grytan. Blanda väl och låt koka i ytterligare 10 minuter tills kycklingen är helt genomstekt och såsen har tjocknat.
      • Smaka av med salt.
    7. Servering
      • Garnera med färsk koriander.
      • Servera Chicken Korma med basmatiris, naanbröd eller chapati.
    Visited 3 times, 1 visit(s) today

    Om Mauritzons Mat

    Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

    Recensioner

    Genomsnittligt omdöme:
    (5)
    Total Reviews: 1
    Om Mauritzons Mat

    föregående recept
    Nudelsoppa med röd curry, nudlar & kyckling
    nästa recept
    Vegetariska samomas med korianderchutney
    föregående recept
    Nudelsoppa med röd curry, nudlar & kyckling
    nästa recept
    Vegetariska samomas med korianderchutney
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here